Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΥποστελέχωση, αλλά και ουρές για μια θέση συμβασιούχου στη Λότζια!

Υποστελέχωση, αλλά και ουρές για μια θέση συμβασιούχου στη Λότζια!

Για άλλες … πολιτείες (σίγουρα όχι αμερικανικές, πάντως!) τράβηξαν στελέχη του Δήμου Ηρακλείου: Μετακινήθηκαν σε άλλους φορείς, αφήνοντας πίσω τους κενές θέσεις σε νευραλγικά τμήματα και Υπηρεσίες του Δήμου, εν μέσω της υφιστάμενης εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης!

Με το να μην μπει φρένο στις αποσπάσεις και στην κινητικότητα, η ασφυξία… γυροφέρνει τις παραγωγικές δυνατότητες του αποψιλωμένου, από προσωπικό, Δήμου Ηρακλείου, που ούτως ή άλλως καλείται να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της εποχής και των δημοτών!

“Μάχη” για 13 θέσεις

Την ίδια ώρα, στον πλανήτη “εργασία” το οξυγόνο λιγοστεύει. Οι αριθμοί και τα παραδείγματα, το αποδεικνύουν περίτρανα: 300 συνάνθρωποί μας “κονταροχτυπήθηκαν” για 13 θέσεις στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Δομής “Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών” της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, για τις τρεις προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου, έληξε.

Πρόκειται για 13 θέσεις ψυχολόγων, δασκάλων, φιλολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, διαμεσολαβητή και νομικού, για όσο διάστημα διαρκέσει το πρόγραμμα. Τις αμέσως επόμενες μέρες, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού θα κάνει την προβλεπόμενη διαδικασία και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Το αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη, που έχει την αρμοδιότητα για τα θέματα προσωπικού, είναι ότι οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 300. “Δυστυχώς, το φαινόμενο της ανεργίας γίνεται όλο και πιο έντονο, μέρα με τη μέρα” διαπιστώνει μετά λύπης της η ίδια.

Οι άνθρωποι που αναζητούν εναγωνίως εργασία για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Η πανδημία έχει επαναφέρει εικόνες παλαιότερων ετών” παρατηρεί η αντιδήμαρχος. “Το τελευταίο διάστημα είναι κάτι που το διαπιστώνουμε είτε μέσω της προσέλευσης ατόμων που ψάχνουν για εργασία, είτε μέσω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων σε όσες ανακοινώσεις θέσεων εργασίας κάνουμε”.

Επομένως, κατά την κ. Καναβάκη, η κεντρική διοίκηση ανάμεσα σε όλα τα μέτρα στήριξης και τις παροχές που σχεδιάζει για την κοινωνικοοικονομική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, “θα πρέπει επιτακτικά να σχεδιάσει και προγράμματα απασχόλησης και εργασίας, αλλά και ταυτόχρονα να επιτρέψει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους!”.

“Προσπαθούμε να μείνουμε όρθιοι”

Η αντιδήμαρχος δεν γίνεται να… προσπεράσει και το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών, μία ανάγκη που γιγαντώνεται υπό τις παρούσες συνθήκες: “Σε μία απρόβλεπτη και πρωτοφανή κατάσταση, όπως αυτή της εμφάνισης του κορωνοϊού, οι Δήμοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κάτι τόσο μεγάλο και πρωτόγνωρο. Η τοπική αυτοδιοίκηση για άλλη μία φορά ανέλαβε την αντιμετώπιση μιας σοβαρής κρίσης. Και την ίδια ώρα, που προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση αυτή και να μείνουμε όρθιοι, αποψιλώνονται οι υπηρεσίες μας, με κινητικότητα και αποσπάσεις!”.

Ποια είναι η αντιπρότασή της; “Τα αρμόδια Υπουργεία θα έπρεπε να έχουν αναστείλει όλες αυτές τις μετακινήσεις από τους ΟΤΑ προς άλλους φορείς!”.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα είχε τεθεί και στο Υπουργείο Εσωτερικών, “όμως δεν εισακουστήκαμε” λέει η κ. Καναβάκη, “με αποτέλεσμα στελέχη μας να φύγουν προς άλλους φορείς και να μείνουν κενές οι θέσεις τους σε νευραλγικά τμήματα και Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου!”.

Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος, “η αυτοδιοίκηση πρέπει, επιβάλλεται να στηριχθεί με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό και όχι να αποδυναμώνεται από προσωπικό και ταυτόχρονα να τις μεταβιβάζονται μόνο αρμοδιότητες χωρίς την απαραίτητη και έμπρακτη στήριξη!”.

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom