Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΥποκλοπές: Ο Γιώργος Καμίνης κατέθεσε μήνυση για «έμμεση» παρακολούθηση

Υποκλοπές: Ο Γιώργος Καμίνης κατέθεσε μήνυση για «έμμεση» παρακολούθηση

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης κατέθεσε μήνυση για «έμμεση» παρακολούθησή του καθώς -όπως αναφέρει- συγκαταλέγεται ανάμεσα στα «εξ αντανακλάσεως» θύματα του σκανδάλου των υποκλοπών.

Όπως αναφέρει ο κ. Καμίνης, υπήρξε θύμα «έμμεσης» παρακολούθησης του τηλεφώνου του, καθώς στενός του φίλος, με τον οποίο διατηρεί τακτική επικοινωνία, έχει κατονομαστεί σε δημοσιεύματα ως στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξηγεί ότι προέβη σε αυτή την κίνηση αφενός με στόχο τη δικαστική καταδίκη των υπευθύνων και αφετέρου γιατί αισθάνεται ένα ηθικό χρέος μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρώην δημάρχου Αθηναίων και βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ:

Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν αφορά μόνο τα άμεσα θύματα: τα άτομα εκείνα, των οποίων η ιδιωτικότητα παραβιάστηκε βάναυσα. Αφορά επίσης και όσους ή όσες επλήγησαν εμμέσως, εκείνους δηλαδή που χωρίς να αποτελούν τον άμεσο στόχο της παρακολούθησης, αποτελούν τρόπον τινά παράπλευρα θύματα. Εννοώ τους ανθρώπους που, για όσο διάστημα διαρκούσε η παρακολούθηση ενός ατόμου από την ΕΥΠ, συνομίλησαν ή επικοινώνησαν μαζί του.

Σε αυτά τα «εξ αντανακλάσεως» θύματα ανήκω κι εγώ: ένας καλός φίλος, ο Γιάννης Αναστασάκος, με τον οποίο επικοινωνώ τακτικά, είναι μεταξύ των προσώπων εκείνων που κατονομάστηκαν σε δημοσιεύματα ως στόχοι παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Αποφάσισα λοιπόν και κατέθεσα σχετική μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει, φυσικά, ένα κύριο στόχο: τη δικαστική καταδίκη των υπευθύνων. Περικλείει όμως κι ένα βαθιά πολιτικό μήνυμα: Αν η εκτροπή έλαβε την έκταση που οι ενδείξεις μάς επιτρέπουν να φανταστούμε, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια με μένα μοίρα είναι δυσθεώρητος.

Υπό κανονικές συνθήκες, η αποκάλυψη ενός σκανδάλου τόσο μεγάλου εύρους θα εξωθούσε την Πολιτεία να εξαντλήσει τάχιστα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή του. Δυστυχώς, σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: η κυβέρνηση μετέρχεται όλα τα μέσα προκειμένου να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει πάση θυσία την αποκάλυψη της αλήθειας.

Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή αντιθεσμική συμπεριφορά, όσοι νιώθουν πως πλήττονται προσωπικά από τις υποκλοπές έχουν χρέος να θυμίζουν και να υπενθυμίζουν στους κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψουν η υπόθεση αυτή να ξεχαστεί.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom