Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021
7.6 C
Crete
Αρχική Κρήτη Υπαίθριος σκουπιδότοπος στον παλιό κεραμειανό δρόμο

Υπαίθριος σκουπιδότοπος στον παλιό κεραμειανό δρόμο

Σε δρόμο… ΧΥΤΑ, έχει μετατραπεί ο παλιός “κεραμειανός δρόμος” από το σημείο κατάληξης του στα Νεροκούρου μέχρι εκεί που συναντάει τον νέο δρόμο.

Kάτοικοι των Νεροκούρου κατήγγειλαν στα “Χ.Ν.” την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή καθώς ο δρόμος… αξιοποιείται για την εναπόθεση κάθε είδους μπάζων και οικοδομικών υλικών, ενώ διάσπαρτα σε πολλά σημεία είναι και σκουπίδια κάθε είδους.
Όλα αυτά σε μια περιοχή που πριν από 20 χρόνια ο τότε Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου είχε περιφράξει τα πρανή ώστε να πάψει η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων και είχε συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών.
Πλέον ένα μέρος των περιφράξεων έχει κλαπεί, ενώ ο παλιός χωμάτινος δρόμος παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα.
Φεύγοντας από το σημερινό δρόμο Χανιά- Κεραμειά λίγο μετά τα Νεροκούρου προς τον παλιό Κεραμειανό δρόμο συναντάς τους πρώτους σωρούς. Είδη υγιεινής, στρώματα, και πλαστικά…ακολουθεί ένας άλλο σωρός με πέτρες και τούβλα! Συνεχίζοντας το δρόμο κάθε 50 μέτρα μας περιμένει ένας άλλος σωρός με την ίδια “σύνθεση” απορριμμάτων.
Λίγο πιο κάτω συναντάμε άλλη μια απίστευτη εικόνα. Μια ντουζίνα κιβωτιών φελιζολ που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αλιευμάτων! Μέσα σε αυτά υπάρχουν τα ψαροκόκκαλα από πολύ μεγάλα ψάρια, ενώ η δυσοσμία κατακλύζει την περιοχή.
Συνεχίζοντας την μικρή περιήγηση μας βλέπουμε άλλο ένα σημείο όπου ο δρόμος έχει σχεδόν αλλάξει φορά και έχουν υψωθεί νέοι σωροί από μπάζα και οικοδομικά υλικά. Την ίδια στιγμή δύο ρέματα που καταλήγουν στο νέο δρόμο είναι κλεισμένα στην έξοδο τους από ξύλα, μπάζα και άλλα υλικά!
«Έχουμε απευθυνθεί στο Δήμο Χανίων ζητώντας τον καθαρισμό του δρόμου, την περίφραξη της περιοχής. Ακόμα περιμένουμε…» είναι το σχόλιο κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: haniotika-nea.gr

 

Ακολουθήστε μας

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μην χάσετε

Newsroom