Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΔιακοπή εργασιών στο έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου προς τη Χώρα Σφακίων

Διακοπή εργασιών στο έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου προς τη Χώρα Σφακίων

Σε Ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης αναφέρει:

Εδώ και δύο μήνες, ο ανάδοχος του έργου της διαπλάτυνσης του δρόμου προς τη Χώρα Σφακίων έχει σταματήσει κάθε εργασία. Κι αυτό, αφού οι αρχικές εργασίες άφησαν μεγάλες ζημιές στο προϋφιστάμενο οδόστρωμα.
Πληροφορούμαι ότι ο λόγος είναι ότι ο εργολάβος διεκδικεί πρόσθετη αμοιβή, επικαλούμενος απρόβλεπτες δαπάνες.
Το αν τεκμηριώνεται αυτό, ας το κρίνουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχει και την αρμοδιότητα.
Αυτό που είναι αδιανόητο, είναι να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τόσο καιρό ένας δρόμος-βιτρίνα του νομού, από τον οποίο επιστρέφουν οι επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς.
Δεν μπορώ με την ευκαιρία να μην επισημάνω ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά το πρόβλημα των δημοσίων έργων τα οποία ορισμένοι εργολάβοι αναλαμβάνουν σε κάποια τιμή, και καταλήγουν να κοστίζουν στο δημόσιο πολλαπλάσια λόγω των “απρόβλεπτων”. Οι εργολάβοι δίνουν τις προσφορές τους στη βάση προϋπολογισμού που βασίζεται σε μελέτη την οποία γνωρίζουν. Αναλαμβάνοντας το έργο αποδέχονται και τη μελέτη. Ενδεχόμενες αποκλίσεις μπορεί να γίνονται δεκτές μόνο αν τεκμηριώνεται απολύτως ότι υφίστανται, κι ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν. Ας εφαρμοσθούν τα αυτονόητα επιτέλους. Αλλιώς δε θα μας φτάσουν 10 ΕΣΠΑ για τα έργα που χρειαζόμαστε!”
Δείτε επίσης:

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom