Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμος«Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό» ζήτησε από τους στρατηγούς του ο...

«Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό» ζήτησε από τους στρατηγούς του ο Ερντογάν

Η γερμανική εφημερίδα  αναφέρει πως ευσεβής πόθος του Ερντογάν είναι να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα – Τι αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές 

«Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό» φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt, που υπογράφει η ανταποκρίτρια στην Κωνσταντινούπολη, Μάριον Σένκερ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πήγες, πριν από μερικές ημέρες ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Άγκυρα, να προχωρήσουν στη βύθιση ελληνικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες σ’ ανθρώπινες ζωές.

Οι Τούρκοι στρατηγοί φαίνεται ν’ αντέδρασαν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αντιπροτείνει ρίψη ελληνικού πολεμικού μαχητικού αεροσκάφους, με τέτοιον τρόπο ώστε να διασωθεί ο Έλληνας πιλότος.

welt_erdogan_2

Η Welt αναφέρει πως ευσεβής πόθος του Ερντογάν είναι να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, προκειμένου να τη σπρώξει σε διαπραγματεύσεις με τους δικούς του προφανώς όρους, κάτι όμως που φρέναρε» στις αντιδράσεις των στρατηγών του.

Ερντογάν: Βυθίστε πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό | Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 01/09/2020 | OPEN TV

Με σημερινή του ανταπόκρισή του από το Βερολίνο ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού OPEN Παντελής Βαλασόπουλος, επεσήμανε πως: «Για να το γνωρίζει η εφημερίδα Die Welt και να επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές, είναι πάρα πολύ πιθανό οι μυστικές υπηρεσίας της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών να γνωρίζουν τις τουρκικές μεθοδεύσεις. Για αυτό ακούμε συχνά τις τελευταίες μέρες πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη για θερμό επεισόδιο. Για αυτό υπάρχει η μεγάλη κινητοποίηση της Γαλλίας που στέλνει αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο. Για αυτό και βλέπουμε και τη στροφή της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία που επιλέγει αν σκληρύνει τη στάση της. Για αυτό είδαμε και τις προειδοποιήσεις για τις κυρώσεις. Όλοι στην Ευρώπη φαίνεται πως γνωρίζουν τα τρελά σχέδια του Ερντογάν γνωρίζουν πως πάμε για πόλεμο, πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το θερμό επεισόδιο, επειδή ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να στηρίξει την εξουσία του τα επόμενα χρόνια».

Ο δημοσιογράφος του OPEN υπενθύμισε τέλος, πως ο προηγούμενος ανταποκριτής της Die Welt στην Τουρκία, Ντενίζ Γιουτζέλ, παρέμεινε στις τουρκικές φυλακές για σχεδόν ένα χρόνο, λόγω των αποκαλύψεών του για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom