Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΒρήκε τα λεφτά της εγγύησης ο Λιγνάδης, αποφυλακίζεται το μεσημέρι

Βρήκε τα λεφτά της εγγύησης ο Λιγνάδης, αποφυλακίζεται το μεσημέρι

Το μεσημέρι της Πέμπτης, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξασφάλισε τα 30.000 ευρώ για την εγγύηση που είχε οριστεί για την αποφυλάκισή του.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας, Δημ΄ήτρης Λιγνάδης επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να καταβάλλει τα χρήματα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του στο Εφετείο, όπως αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο σκηνοθέτης, είχε περιθώριο να καταβάλλει την εγγύηση έως τις 29 Ιουλίου ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έχει ήδη εξασφαλίσει και θα τα καταβάλλει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Mετά την ολοκλήρωση της δίκης του, σε δηλώσεις του ο συνήγορος του ηθοποιού Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με βάση τις ψήφους των μελών του ΜΟΔ επί της ενοχής φαίνεται ότι ο εντολέας του «κατά την κρίση των τακτικών δικαστών είναι αθώος».

Είπε επίσης ότι «αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως είναι κατασκευασμένη η υπόθεση».

Από την πλευρά της η εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση δήλωσε πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο έτερος συνήγορος των άλλων δύο καταγγελοντων κ. Γιάννης Βλάχος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικο σκέλος της απόφασης, θέμα που θα κριθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: diakiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom