Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021
Αρχική Κόσμος Βρετανία: «Ιδιαίτερα ανήσυχος» ο Τζόνσον για τις ενέργειες της αστυνομίας σε ολονυκτία...

Βρετανία: «Ιδιαίτερα ανήσυχος» ο Τζόνσον για τις ενέργειες της αστυνομίας σε ολονυκτία για τη Σάρα Εβεραρντ

- Advertisement -

Βαθύτατα ανήσυχος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με αφορμή τα βίντεο και τις εικόνες που κατέγραψαν τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε μια εκδήλωση στη μνήμη της Σάρα Εβεραρντ. Η δολοφονία της νεαρής κοπέλας έχει προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση στη χώρα και απογοήτευση για την αποτυχία της αστυνομίας και ευρύτερα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει τη βία κατά των γυναικών.

Η αστυνομία του Λονδίνου βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επίσημη έρευνα για τις ενέργειές της καθώς επενέβη το Σάββατο το βράδυ για να διαλύσει μια ολονυκτία στην μνήμη της 33χρονης Σάρα Εβεραρντ, η δολοφονία της οποίας έχει συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας αστυνομικός κατηγορείται για τη δολοφονία της.

«Όπως όλοι που τα είδαν, ανησύχησα βαθύτατα από τα βίντεο από το Κλάπαμ Κόμον το Σάββατο το βράδυ», δήλωσε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στο άλσος του Λονδίνου όπου η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση της αστυνομίας λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -