Δευτέρα, Μάι 10, 2021
Αρχική Κρήτη Βολές κατά της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Βολές κατά της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

- Advertisement -

Για “απαξιωτική συμπεριφορά” καταγγέλλει την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:

“Η ΕΓΕΣΥΝΗ καταδικάζει την απαξιωτική συμπεριφορά της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ απέναντι σε εκπροσώπους των γιατρών και τη λεκτική επίθεση σε μέλος του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΝΗ κατά τη διάρκεια συνάντησης, στην οποία οι γιατροί ζήτησαν λύσεις (μεταξύ άλλων) για τα προβλήματα υποστελέχωσης, ανεπάρκειας κλινών ΜΕΘ και υποβάθμισης της Μονάδας Καρδιοπαθών και άλλων non-COVID λειτουργιών του νοσοκομείου.

Η διοίκηση, όχι μόνο δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματά μας, αλλά αμφισβητούσε την ύπαρξη και υποβάθμιζε τη σημασία των περισσοτέρων προβλημάτων, επιχειρώντας να πλήξει την αξιοπιστία των γιατρών, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα ετοιμότητας και θωράκισης του νοσοκομείου απέναντι στην πανδημία. Έγινε μάλιστα σύσταση να ζητείται η έγκριση της διοίκησης για ανακοινώσεις και δηλώσεις ακόμη και εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Προφανώς η διοίκηση ενοχλείται από τις φωνές που αναδεικνύουν τις πραγματικές ελλείψεις του νοσοκομείου και επιδιώκει να καταπνίξει τις αντιδράσεις και να επιβάλλει τη σιγή. Η ΕΓΕΣΥΝΗ καταδικάζει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, κλίνες ΜΕΘ, υποδομές, εξοπλισμό και υλικά, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού τόσο σε «κανονικές» όσο και σε έκτακτες συνθήκες, όπως είναι αυτές της πανδημίας”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -