Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήMediaΒασίλισσα Ελισάβετ: Ο βρετανικός Τύπος την αποχαιρετά με σπαρακτικά πρωτοσέλιδα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο βρετανικός Τύπος την αποχαιρετά με σπαρακτικά πρωτοσέλιδα

Ύστερα από 70 χρόνια στο θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τη Βρετανία. Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου αποχαιρετούν τη μονάρχη που έγραψε ιστορία.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου σήμερα. Ούτε ότι ο Κάρολος είναι ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, ούτε πως αλλάζει η σειρά διαδοχής, ούτε πως πλήθος μαζεύτηκε έξω από το Μπάκιγχαμ. Υπάρχει μόνο το σπαρακτικό αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ σε ασπρόμαυρο φόντο ή σε νεαρή ηλικία, την ημέρα της στέψης της. Αλλά μόνο αυτή. Η απόλυτη πρωταγωνίστρια.

Η Guardian επέλεξε φωτογραφία της βασίλισσας καθώς κρατά τη βασιλική σφαίρα και το σκήπτρο της. Παρόμοια φωτογραφία επέλεξε η Independent. «Σας αγαπάμε Κυρία» γράφει η Sun.

Η Daily Telegraph διάλεξε για τίτλο το απόφθεγμα της βασίλισσας Ελισάβετ «η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη».

Οι Financial Times συνόψισαν: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε προκαλώντας πένθος στον λαό της. Αντανακλώντας όμως μια ζωή καθήκοντος στην οποία ένωσε τη χώρα μέσα από 70 χρόνια βαρυσήμαντων αλλαγών».

Η εφημερίδα Times επέλεξε τον τίτλο «Μια ζωή στο καθήκον», ενώ η Daily Mirrorευχαριστεί την βασίλισσα για όσα προσέφερε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Daily Star διάλεξε τον τίτλο «Κάνατε το χρέος σας, κυρία», η Daily Mail «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες». Για τη Daily Express, «Η αγαπημένη μας βασίλισσα πέθανε».

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom