Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΒαρδάκης: Να ενταχθεί η Κρήτη στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα...

Βαρδάκης: Να ενταχθεί η Κρήτη στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ένταξη της Κρήτης στο σκέλος του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την επιδότηση των καυσίμων, προχώρησαν 18 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Να σημειωθεί ότι στις 17 Νοεμβρίου ο κ. Βαρδάκης προχώρησε σε ακόμα μία κοινοβουλευτική παρέμβαση, αναδεικνύοντας την «επιτελική» αδυναμία της Κυβέρνησης ως προς την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των πληρωμών για τα εισιτήρια και τις επιχειρήσεις, καθώς εκκρεμούν πληρωμές του Α’ εξαμήνου του 2021.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα είναι ένα μέτρο ενίσχυσης της ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα και αντιστάθμισμα του αυξημένου κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμων στα νησιά, σε σχέση με την αντίστοιχη χερσαία.

«Η τοπική οικονομία της Κρήτης έχει άμεση ανάγκη από την εφαρμογή μέτρων που θα ανακουφίζουν τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις από το κύμα των μεγάλων ανατιμήσεων στα καύσιμα και τα βασικά είδη διατροφής.

Έχουν περάσει 3,5 έτη από τη μερική ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Η κωλυσιεργία της Κυβέρνησης αναφορικά με τη σωστή εφαρμογή του μέτρου, αλλά και με την επέκταση του σκέλους των καυσίμων στα υπόλοιπα νησιά, αποδεικνύει ολιγωρία και αδιαφορία», επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να εντάξει την Κρήτη στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τη μεταφορά καυσίμων”.

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom