Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΒάμβουκας για Ταμπακαριά: Σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που...

Βάμβουκας για Ταμπακαριά: Σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που ξεκίνησε η δημοτική μας αρχή

Δήλωση Τάσου Βάμβουκα για το έργο στα Ταμπακαριά

Η υπογραφή με τον ανάδοχο του έργου ανάπλασης για τις δύο γειτονιές των Ταμπακαριών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός ακόμα από τα σημαντικά έργα που ξεκίνησε η δημοτική μας αρχή.

Οι υποβαθμισμένες από άποψη υποδομών περιοχές αναβαθμίζονται, για να παίξουν τον νέο ρόλο τους με πολύ καλές προοπτικές.

Θα πρέπει όμως η πολιτεία που έχει κηρύξει διατηρητέα μνημεία τα κτήρια, να επιλύσει τις αντιφάσεις της με τον παραλογισμό του νέου και παλαιού αιγιαλού,  που θέτει σοβαρά εμπόδια στην αναπαλαίωση των περισσότερων κτηρίων που κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί ο τρόπος ανάπτυξης και ο σεβασμός στο σημαντικό βιομηχανικό παρελθόν της περιοχής. Επί της θητείας μας είχαμε συμβάλει ώστε να υπάρξουν περιορισμοί σε χρήσεις που προκαλούν όχληση στην περιοχή της Αγίας Κυριακής. Αυτό πρέπει να ισχύσει κατά τη γνώμη μου και στη γειτονιά της οδού Βιβιλάκη που είχε καθορισθεί προγενέστερα κάπως διαφορετικά.

Σημαντικό επίσης θεωρώ τη διατήρηση της μνήμης αυτών των βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, που έπαιξαν πολύ σπουδαίο ρόλο στην οικονομία της πόλης μας για περισσότερο από δύο αιώνες.

Όταν παρακολουθούσα από τη θέση του δημάρχου τον σχεδιασμό του έργου, είχα προτείνει στο αρχιτεκτονικό γραφείο που το είχε αναλάβει, τη δημιουργία ενός  χώρου στην Αγία Κυριακή  για την έκθεση μηχανημάτων από τα ταμπάκικα, πριν αυτά εξαφανιστούν ως παλιοσίδερα, όπως έγινε στην περίπτωση της ΑΒΕΑ.

Νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη αξία ο δήμος να δει προσεκτικά αυτά τα θέματα, που διατηρούν τη μνήμη και την ιστορία και θα προσθέσουν αξία στο έργο που πρόκειται να ξεκινήσει.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom