Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΒ. Διγαλάκης: "Η Κίσαμος έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες"

Β. Διγαλάκης: “Η Κίσαμος έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες”

Β. Διγαλάκης στα εγκαίνια του νέου Πολιτικού του Γραφείου: Η Κίσαμος έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες

 

Το νέο Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη στην Κίσαμο, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 121 (1ος όροφος), εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, παρουσία πλήθους κατοίκων της περιοχής.

Μετά τον αγιασμό, τον κ. Διγαλάκη καλωσόρισε στην Κίσαμο ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι με τα εγκαίνια του Πολιτικού Γραφείου συνεχίζεται η πορεία στο Καστέλι μιας διαδρομής που έχει ξεκινήσει από την ημέρα που ο κ. Διγαλάκης εξελέγη βουλευτής του Νομού. «Μαζί έχουμε παλέψει πολλά θέματα. Είναι πάντα δίπλα στον Δήμο, δεν μπορώ να μην το πω», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κισάμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, με την επισήμανση ότι «ο κ. Διγαλάκης έχει χρεωθεί το έργο αυτό με 108, όπως λέγαμε στον Στρατό».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Διγαλάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μυλωνάκη για τη διαχρονική συνεργασία προς όφελος της Κισάμου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προχωρήσει στη λειτουργία Πολιτικού Γραφείου στην περιοχή. «Ο Πρωθυπουργός, πριν από λίγες ημέρες, ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Το Γραφείο αυτό, συνεπώς, δεν είναι προεκλογικό. Είναι βουλευτικό Γραφείο, το οποίο θα λειτουργεί και θα βρίσκομαι εδώ για όσο καιρό είμαι βουλευτής, για να μπορώ να έχω μια πιο άμεση επικοινωνία με όλες και όλους εσάς, με όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο Πρωθυπουργός, από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ τον Ιούλιο του 2019, έδωσε μια βασική κατεύθυνση. Και αυτή η βασική κατεύθυνση ήταν “δίπλα στον πολίτη”, “δίπλα σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα”. Κι εγώ λέω δίπλα και σε κάθε Κισαμίτισσα και σε κάθε Κισαμίτη, αλλά και πιο κοντά στο Κολυμπάρι, σε Ροδωπού και Ραβδούχα, στον Δραπανιά, στο Έλος, στον Πλάτανο, αλλά και στην Κάντανο και στην Παλαιόχωρα. Θα είμαι εδώ για να γίνει η επικοινωνία μας πιο εύκολη. Να συζητάμε τα θέματα που σας απασχολούν, να τα αναδεικνύουμε και να τα προχωράμε για να βρίσκουμε λύσεις, πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Θα είμαι εδώ γιατί το Καστέλι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Νομού μας, γιατί έχω ιδιαίτερους δεσμούς με την Κίσαμο, αλλά και γιατί πιστεύω στην αναπτυξιακή δυναμική που έχει η περιοχή, δυναμική που πρέπει να ενισχύσουμε», υπογράμμισε ο κ. Διγαλάκης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Χανιώτης Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου, χαρακτηρίζοντας ως «ντροπή» το παλαιό κτήριο. Τόνισε ότι ο ισχυρός σεισμός του Νοεμβρίου 2019 ουσιαστικά επιτάχυνε τις εξελίξεις καθώς από τύχη δεν είχε υπάρξει μέχρι τότε κάποιος τραυματισμός μέλους της σχολικής κοινότητας, δεδομένης της πολύ κακής – επικίνδυνης κατάστασης του συγκεκριμένου κτηρίου, όπως είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ο ίδιος σε επίσκεψή του, ήδη από τον Αύγουστο του 2019, και σημείωσε ότι μοναδική λύση αποτελούσε εξ αρχής η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου και απολύτως λειτουργικού σχολικού συγκροτήματος. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων αναφορικά με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που αφορά το έργο κατεδάφισης του υφιστάμενου κτηρίου και αναμένεται πλέον η υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εντός 100 ημερών. Επόμενα βήματα, δεδομένου ότι έχει ήδη εγκριθεί το κτηριολογικό πρόγραμμα, είναι η ολοκλήρωση των μελετών και η χρηματοδότηση του έργου μέσω του νέου ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης.

 

Ο κ. Διγαλάκης έκανε αναφορές και σε μια σειρά από άλλα σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες που αφορούν την Κίσαμο. Υπογράμμισε ότι ο νέος ΒΟΑΚ, όταν ολοκληρωθεί, θα φτάνει έως το Καστέλι, τόνισε ότι η Παράκαμψη Κισάμου είναι απολύτως απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται κάθε καλοκαίρι εντός του Καστελίου. Επισήμανε τη σπουδαιότητα του φράγματος Ταυρωνίτη και των λιμνοδεξαμενών -έργα που επίσης προχωρούν- για την αντιμετώπιση των αρδευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής, σημείωσε ότι μετά από πολλά χρόνια γίνεται πράξη η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Κίσαμο καθώς το έργο δημοπρατήθηκε, ενώ τόνισε ότι υλοποιούνται μια σειρά από δράσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα για την περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

 

Η Κίσαμος πρέπει να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις μεγάλες επενδύσεις που θα γίνουν τα αμέσως επόμενα χρόνια, κυρίως στον τουριστικό τομέα, πρόσθεσε ο Χανιώτης Βουλευτής, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της περιοχής, σημειώνοντας ότι η περίπτωση της Αρχαίας Φαλάσαρνας είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. Ο κ. Διγαλάκης αποκάλυψε ότι, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, εκκρεμότητες πολλών ετών αναφορικά με τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο αντιμετωπίστηκαν πρόσφατα από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και πλέον είναι δυνατή η ένταξη του ανασκαφικού έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στο πολύπλευρο κυβερνητικό έργο, στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προχωρούν και στις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom