Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΤζο Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν έχει ιδέα τι του έρχεται, Ρώσοι ολιγάρχες...

Τζο Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν έχει ιδέα τι του έρχεται, Ρώσοι ολιγάρχες ερχόμαστε για εσάς

Με θερμά λόγια για την ουκρανική αντίσταση στη ρωσική εισβολή μίλησε μπροστά στο Κογκρέσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Ο Πούτιν νόμιζε πως γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, όμως συνάντησε ένα τείχος, τους Ουκρανούς μαχητές» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου των ΗΠΑ για κάθε ρωσικό αεροπλάνο, ενώ προειδοποίησε τους Ρώσους ολιγάρχες που «επωφελήθηκαν από το καθεστώς του Πούτιν» ότι «Ερχόμαστε για εσάς. Για τα γιοτ και τις πολυτέλειές σας».

Για μια ακόμα φορά ξεκαθάρισε πάντως πως οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη δεν πρόκειται να έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ρωσικές, αλλά πως θα τις αποτρέψουν να κινηθούν δυτικά προς την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία ή τις χώρες της Βαλτικής.

Η αναφορά του Τζο Μπάιντεν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

«Πέρσι ο covid μας κράτησε χωριστά, φέτος είμαστε πάλι μαζί. Σήμερα συναντιόμαστε επιτέλους. Η Ελευθερία θα κερδίζει πάντα την Τυραννία. Έξι μέρες πριν, ο Βλάντιμιρ Πούτιν σόκαρε τον ελεύθερο κόσμο. Όμως δεν υπολόγισε καλά. Νόμιζε ότι θα έμπαινε στην Ουκρανία και ο κόσμος θα γύριζε ανάποδα. Όμως αντιμετώπισε ένα τείχος. Συνάντησε τους Ουκρανούς. Ο πρόεδρος Ζελίνσκι εμπνέει τους Ουκρανούς, πολίτες σταματούν τανκς με τα σώματά τους. Όλοι έγιναν στρατιώτες.

Ο πρόεδρος είπε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι το φως θα επικρατήσει του σκότους. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό των Ουκρανών. Όταν οι δικτάτορες δεν πληρώνουν για τις ενέργειές τους, αποθρασσύνονται. Η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία ήταν προμελετημένη και χωρίς αιτία. Νόμιζε ότι θα μας χώριζε. Νόμιζε ότι θα χώριζε την Ευρώπη. Όμως έκανε λάθος. Ήμασταν έτοιμοι και είμαστε ενωμένοι. Έχω ξοδέψει ώρες για ενώσω τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Αντιπαραθέτουμε στα ψέμματα της Ρωσίας την αλήθεια. Όλος ο ελεύθερος κόσμος του επιβάλλει κυρώσεις. Ο Πούτιν είναι σήμερα πιο απομονωμένος από ποτέ. Μαζί με τους συμμάχους μας του επιβάλλουμε κυρώσεις. Ξεκόβουμε τις τράπεζές τους από το παγκόσμιο σύστημα. Πνίγουμε την κεντρική τους τράπεζα. Σήμερα λέω στους Ρώσους ολιγάρχες που επωφελήθηκαν από αυτό το καθεστώς, δεν έχει άλλο. Τέρμα. Το εννοώ. Ερχόμαστε για εσάς. Τα γιοτ σας, τα πολυτελή διαμερίσματά σας, τα ιδιωτικά σας τζετ θα κατασχεθούν.

Σήμερα ανακοινώνω ότι κλέινουμε τον ενάεριο χώρο μας για κάθε ρωσική πτήση. Δεν έχει ιδέα τι του έρχεται. Το ρούβλι έχει χάσει 30% της αξίας του. Η ρωσική οικονομία καταστρέφεται και ο μόνος που μπορεί να κατηγορηθεί γι αυτό είναι ο ίδιος ο Πούτιν. Δίνουμε 1 δισ. δολάρια στον ουκρανικό λαό, σε ανθρωπιστική βοήθεια και ενίσχυση. Αλλά θέλω να είμαι καθαρός. Οι δυνάμεις μας δεν θα έρθουν σε σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία. Αλλά θα τους αποτρέψουμε από το να κινηθούν δυτικά προς την Πολωνία τη Ρουμανία τις χώρες της Βαλτικής. Θα αμυνθούμε όλων των χωρών του ΝΑΤΟ. Κάθε σπιθαμής.

Οι Ουκρανοί πολεμούν με κουράγιο όμως οι επόμενες ημέρες, εβδομάδες θα είναι δύσκολες. Ο Πούτιν θα συνεχίζει να πληρώνει γι αυτό. Τριάντα χρόνια ανεξαρτησίας, δεν θα αφήσουν κανέναν να πάει τη χώρα τους πίσω. Θέλω να ξέρετε ότι θα τα καταφέρουμε. Όταν γραφτεί η ιστορία, η επίθεση του Πούτιν θα έχει αφήσει τη ρωσία πιο αδύναμη και τον υπόλοιπο κόσμο πιο δυνατό. Βλέπουμε την ενότητα μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης, της Δύσης, μεγάλα πλήθη ακόμα και στη Ρωσία να διαδηλώνουν υπέρ της Ουκρανίας.

Οι Δημοκρατίες βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων. Θα χρειαστεί χρόνος, οπότε ας αντλούμε έμπνευση από τους Ουκρανούς. Στεκόμαστε στο πλάι μας. Ο Πούτιν έχει τανκς όμως ποτέ δεν θα κατακτήσει τις καρδιές σας και την ανάγκη σας για ελευθερία».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom