Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΤζανάκης: Η κακοκαιρία μπορεί να «φρενάρει» την εξάπλωση του κορονοϊού

Τζανάκης: Η κακοκαιρία μπορεί να «φρενάρει» την εξάπλωση του κορονοϊού

Στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί να συμβάλλει η κακοκαιρία που επιβάλλει ένα «άτυπο lockdown» εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο Mega, αυτό το άτυπο lockdown στην Αττική και σε άλλες περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία, είναι ικανό να επιδράσει στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει σημαντικά τις επαφές τους. «Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, δεν χρησιμοποιούνται τα ΜΜΜ, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, ενώ από την άλλη αυξάνει τις ενδοοικογενειακές επαφές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ.

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή «Όμικρον 2» αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες και ήδη σε κάποιες υπήρξε αύξηση στα κρούσματα μετά την αρχική ύφεση.

«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Όμικρον» κατέληξε ο καθηγητής.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom