Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΤζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού τα μοναστήρια – Τι μπορεί να γίνει

Τζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού τα μοναστήρια – Τι μπορεί να γίνει

Μεγάλο πρόβλημα χαρακτήρισε το ποσοστό των ανεμβολίαστων μοναχών στα μοναστήρια της Ελλάδας ο καθηγητής Πνευμονολογίας,Νίκος Τζανάκης.

«Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που επικαλέστηκε ο Νίκος Τζανάκης, ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του. «Αν βάλουμε 4 εκατομμύρια ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους» είπε.

Τέλος, χαρακτήρισε το βίντεο με τον εμβολιασμό τρίτης δόσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ως «απόλυτο παράδειγμα».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom