Παρασκευή, Απρ 23, 2021
Αρχική Κοινωνία Τζανάκης: Αυτή την εβδομάδα κορυφώνεται η πανδημία...- Θα δούμε περισσότερα κρούσματα

Τζανάκης: Αυτή την εβδομάδα κορυφώνεται η πανδημία…- Θα δούμε περισσότερα κρούσματα

- Advertisement -

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN, για την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού που κορυφώνετα, αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, διανύουμε την εβδομάδα της κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. “Γύρω στις 22 με 25 Μαρτίου θα υπάρχει κορύφωση της πανδημίας. Επομένως, διάγουμε ίσως μία τελευταία εβδομάδα που θα αυξάνονται τα κρούσματα και από εκεί και ύστερα δυστυχώς θα μείνουμε αρκετές ημέρες με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, αλλά όχι αυξανόμενους”.

“Εν συνεχεία θα ακολουθήσει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και ευελπιστούμε αργότερα να υπάρξει και αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων”, σημείωσε ο καθηγητής.

Σχετικά με την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών που ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, από το υπουργείο Υγείας, ο Νίκος Τζανάκης σχολίασε πως υπήρχαν πολύ πιο απλές λύσεις στο πρόβλημα από την επιστράτευση. “Η λύση του προβλήματος ήταν δίπλα μας. Υπάρχουν 80 αιτήσεις έτοιμων και έμπειρων πνευμονολόγων αυτή τη στιγμή που θέλουν να μπουν στο ΕΣΥ, αυτοί οι γιατροί έπρεπε να ενταχθούν”, υπογράμμισε ο καθηγητής και σημείωσε πως “αυτοί οι γιατροί θα ήταν άμεσα χρήσιμοι και αξιόπιστοι για να ενταχθούν στα νοσοκομεία”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -