Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΤζανάκης: «300 με 500 παιδιά θα νοσηλευθούν με κορονοϊό»

Τζανάκης: «300 με 500 παιδιά θα νοσηλευθούν με κορονοϊό»

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, για την πορεία της μετάδοσης του κορονοϊού με το άνοιγμα των σχολείων, την ώρα που η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα σαρώνει τη χώρα.

Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega έδωσε στοιχεία για το άνοιγμα των σχολείων, αναφέροντας ότι: «Έχουμε 730.000 με 750.000 παιδιά από 12 έως 18 ετών. Υποθέτουμε ότι το 25% θα έρθει σε επαφή με τον κορονοϊό. Εάν το 1/4 μολυνθεί, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε 30.000 με 50.000 παιδιά με νόσο. Επομένως, θα έχουμε 300 με 500 παιδιά στα νοσοκομεία. Δεν θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους αριθμούς».

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε ότι τα παιδιά δεν θα νοσήσουν σοβαρά και πιθανότατα δεν θα μολυνθούν καν όσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί και, όπως είπε, τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα ανοσοποιητικά εάν είναι εμβολιασμένα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο εμβολιασμός των παιδιών. «Το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά, δεν ξέρουμε τις παρενέργειες της νόσου σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η έννοια της συλλογικής ανοσίας που ελπίζαμε στην αρχή της πανδημίας δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά ο μαζικός εμβολιασμός θα περιορίσει το ιικό φορτίο», τόνισε ο κ. Βατόπουλος και επισήμανε ότι τα εμβόλια mRNA έχουν λιγότερες παρενέργειες, σχεδόν μηδενικές. Σε περίπτωση αλλεργίας, υπάρχουν οδηγίες ώστε να αντιμετωπιστεί.

- Advertisement -
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom