Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΤουρκία: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Taufyn – Η στιγμή της εκτόξευσης

Τουρκία: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Taufyn – Η στιγμή της εκτόξευσης

Σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Tayfun προχώρησε η Τουρκία το πρωί της Τρίτης (23.05.2023).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η Τουρκία δοκίμασε τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το αεροδρόμιο της Ρίζας (Ρίζε) – Άρτβιν, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Γεωργία.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία. Η πρώτη έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2022, από την ίδια τοποθεσία.

Είναι η δεύτερη φορά που η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμαστική εκτόξευση του συγκεκριμένου τύπου πυραύλου που κατασκευάζεται από την τουρκική Roketsan.

Νωρίτερα σήμερα, πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Δύση δεν τον… θέλει επειδή έδιωξε τον ΔΝΤ και απελευθέρωσε την Αγία Σοφία.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους “να φύγει ο Ερντογάν”. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom