Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΤουρισμός για Όλους: Πόσες μέρες θα μείνει ανοιχτό το tourism4all, ποιοι θα...

Τουρισμός για Όλους: Πόσες μέρες θα μείνει ανοιχτό το tourism4all, ποιοι θα πάρουν voucher 200 ευρώ

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα tourism4all για τις αιτήσεις στο Τουρισμός για όλους. Το voucher θα είναι ύψους 150 ευρώ ωστόσο για τα ΑΜΕΑ η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ.

Αύριο 16 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο, θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, όπως ανακοίνωσαν τόσο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας όσο και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για 5 ημέρες εκτός απροόπτου και αίτηση θα υποβάλλεται μέσω του vouchers.gov.gr. Το νέο πρόγραμμα έχει στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και για το λόγο αυτό το Voucher των 150 ευρώ που θα λάβει ο δικαιούχος θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί o κάθε δικαιούχος να το χρησιμοποιήσει και για χειμερινές διακοπές. Μάλιστα, το φετινό πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους και την ίδια στιγμή είναι αυξημένο κατά 30 ευρώ σε σχέση με το περυσινό που ήταν 120 ευρώ. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η εξαργύρωση των 150 ευρώ μπορεί να γίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας και την ίδια στιγμή οι ξενοδόχοι θα μπορούν άμεσα να λάβουν τα χρήματα.

Παρότι είχε ακουστεί οτι το voucher θα αφορά εστίαση και ακτοπλοϊκά τελικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και το ποσό θα αφορά αποκλειστικά τη διαμονή.

Με το νέο Τουρισμός για Όλους pass, παρέχεται σε 200.000 πολίτες μας επιδότηση 150 ευρώ για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρονται:

εξαργύρωση σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α) και σε κάθε προορισμό της χώρας
εξαργύρωση με χρήση ψηφιακής κάρτας, άμεσα για δικαιούχο και πάροχο – τέλος η αναμονή για πληρωμές των παρόχων
αυξημένη επιδότηση ύψους 150€ ανά δικαιούχο (από 120 πέρσι)
ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για τα ΑΜΕΑ
δυνατότητα εξαργύρωσης από τον Ιούλιο του ‘22 μέχρι τον Ιούνιο του ‘23, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom