Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κοινωνία Τότε αναμένονται οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών, τι ισχύει για...

Τότε αναμένονται οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών, τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα

Ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε πως αντιλαμβάνεται τους λόγους που υπάρχει επιφυλακτικότητα γύρω από το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών, οριοθέτησε τη σχετική συζήτηση για τον Ιούλιο – Αύγουστο, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει συζήτηση περί υποχρεωτικότητας.

«Όλη αυτή η συζήτηση για τα εμβόλια έχει προκαλέσει έναν φόβο στην κοινωνία. Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών. Το παιδί όμως κάνει όλα τα εμβόλια. Η κοινωνία τώρα έχει φοβηθεί με αυτό, όμως πρέπει να δούμε και τα θετικά. Αν τελικά προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς, θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο. Πρέπει να το δούμε Ιούλιο – Αύγουστο», είπε και συνέχισε: «Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε πολλά περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε να προτείνουμε τον εμβολιασμό τους. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι και τα παιδιά μπορούν ν’ αρρωστήσουν, ενώ πρέπει να υπολογίζουμε και την μακροπρόθεσμη επίδραση του ιού».

Ωστόσο, τόνισε ότι η συζήτηση δε θα φτάσει στην υποχρεωτικότητα. «Ακόμα συζητάμε την υποχρεώτικότητα στους υγειονομικούς. Η συζήτηση δεν θα φτάσει στην υποχρεωτικότητα, απλά τα παιδιά που δεν θα έχουν κάνει εμβόλιο θα υποχρεώνονται ενδεχομένως σε self tests. Δεν νομίζω να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σαρηγιάννης: Όλοι έχουμε δικαίωμα ν’ αποφασίσουμε για το σώμα μας
«Είναι προφανές ότι δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας», είπε από την πλευρά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάνης και συνέχισε: «Σαν εκπαιδευτικός το λέω. Όλοι έχουμε δικαίωμα ν’ αποφασίσουμε για το σώμα μας. Ακόμα και στους υγειονομικούς που τίθεται θέμα φροντίδας των ασθενών και ευπαθών συμπολιτών μας και εκεί δεν είναι υποχρεωτικό αυτή τη στιγμή.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει καν συζήτηση γι’ αυτό. Με δεδομένο ότι υπάρχουν ήδη αδειοδοτήσεις στις ΗΠΑ, νομίζω ότι θα έχουμε ικανά στοιχεία για να πάρουμε μια απόφαση. Θεωρώ ότι η απόφαση θα είναι θετική».

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom