Κλειστό κολυμβητήριο
Αναφέρθηκα στην αντιπαράθεσή του κ. δημάρχου με τον κ. Διγαλάκη, υπογραμμίζοντας ότι ξεκίνησε χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του κ. βουλευτή με αφορμή το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Αυτό σίγουρα δεν βοηθάει τον διάλογο ούτε και την προώθηση ενός λιμνάζοντος θέματος για τα Χανιά.
Υπενθύμισα ότι είχα θέσει το θέμα στο ΔΣ μετά τις δηλώσεις του δημάρχου περί παραχώρησής του στον δήμο. Είχα επισημάνει τότε ότι πρόκειται για σοβαρή απόφαση η οποία έπρεπε να έλθει στο ΔΣ και να εξεταστεί προσεκτικά το όλο εγχείρημα, αλλά εισέπραξα απαξίωση.
Επιμένω και τώρα ότι εκτός από τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει η εμπλοκή του δήμου στην πορεία του έργου, η διαχείριση της εγκατάστασης από τον δήμο θα έχει πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος, κάτι που συνεπάγεται είτε σημαντική επιβάρυνση των δημοτών, είτε αυξημένο κόστος για τους χρήστες.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ το θέμα πρέπει να συζητηθεί ενδελεχώς στο ΔΣ., μετά και την παρέμβαση του κ. Διγαλάκη, που επισημαίνει κινδύνους καθυστέρησης ή και ακύρωσης ακόμα του έργου εξ αιτίας της παρέμβασης του δημάρχου. Τώρα που βρέθηκε επιτέλους η χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κανείς δεν πρέπει να θέσει εμπόδια στο έργο. Οι δημότες θέλουν να δουν να γίνονται τα έργα και ουδόλως ενδιαφέρονται για το ποιος θα προβληθεί μέσα από αυτά.
Παρ όλα αυτά ο κ. δήμαρχος σιώπησε για την ουσία του θέματος δεύτερη φορά και δεν δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πηγές Αρμένων.
Αξίζει πιστεύω της προσοχής μας το θέμα της επικείμενης επένδυσης στις πηγές των Αρμένων Αποκορώνου.
Παρ όλο που είναι ένα θέμα στην περιοχή γειτονικού δήμου, μας αφορά όλους και είναι κρίσιμο να προστατευτούν οι πηγές. Πρέπει να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αποτροπής της επένδυσης και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ακύρωσής της, ακόμα και αν χρειαστεί εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως η πολεοδομία, να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους.
Όπως είπε και ο πρώην υπουργός εθνικής οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης σε μια εύστοχη παρέμβασή του: «Είναι μια κακή επένδυση και οι κακές επενδύσεις δεν συντελούν στην ανάπτυξη ενός τόπου αλλά στην υποβάθμισή του»