Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κοινωνία Το κόλπο των Ελλήνων για να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca –...

Το κόλπο των Ελλήνων για να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca – Τι κάνουν όταν κλείνουν ραντεβού

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούν να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca, με φόντο τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Παρότι, όπως έγινε γνωστό πρόκειται μόνο για πέντε περιπτώσεις μετά από περίπου 905.000 εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα, πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να επιλέξουν την εν λόγω φαρμακοβιομηχανία και προτιμούν να κάνουν τα mRNA εμβόλια, δηλαδή αυτά της Pfizer και της Moderna.

Έτσι λοιπόν, οι πολίτες βρήκαν τον τρόπο για να επιλέξουν το εμβόλιο που θέλουν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Ως γνωστόν, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καταλάβει με ποιο σκεύασμα θα εμβολιαστεί από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης.

Εάν όμως, δεν καταφέρει με αυτό τον τρόπο να βρει το εμβόλιο της αρεσκείας του, αλλάζει τον ταχυδρομικό κώδικά του (ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί) και βάζει κάποιας άλλης περιοχής, προκειμένου να βρει εμβολιαστικό κέντρο που να κάνει το εμβόλιο που επιθυμεί.

Παραδείγματος χάριν, η εφαρμογή emvolio.gov.gr θα δείξει σε έναν κάτοικο της Αθήνας, μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται σχετικά κοντά του. Εάν σε αυτά γίνονται εμβόλια μόνο με AstraZeneca, ο συγκεκριμένος πολίτης μπορεί να βάλει τον ταχυδρομικό κώδικα του Ελληνικού ή όποιας άλλης περιοχής στην Αττική επιθυμεί μέχρι να βρει το εμβόλιο που θέλει.

thetoc.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom