Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΤο φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων αυξάνει το άγχος και δημιουργεί ερωτηματικά...

Το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων αυξάνει το άγχος και δημιουργεί ερωτηματικά για τις πανελλήνιες 2023

«Όλα έτοιμα» για τις πανελλήνιες 2023 δήλωνε μέχρι και χτες η πρώην υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μέχρι και χτες γιατί η Τράπεζα Θεμάτων εδώ και 24 ώρες δέχεται συνεχείς επιθέσεις από χάκερς και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το πόσο ομαλή θα είναι η διαδικασία των πανελληνίων.

Σε 48 ώρες ξεκινούν οι φετινές πανελλήνιες με τους υποψήφιους να κάνουν το τελευταίο διάβασμα μέχρι την πρεμιέρα. Με το άγχος και τους παλμούς να χτυπούν «κόκκινο», αυτό που θα ήθελαν όλοι οι υποψήφιοι είναι να ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις ήρεμα καθώς ξεκινά ο Γολγοθάς των πανελληνίων.

Από χτες οι υποψήφιοι είναι στα κάγκελα, σε πολλά σχολεία ακυρώθηκαν οι εξετάσεις λόγω προβλημάτων στην Τράπεζα Θεμάτων, προβλήματα που συνεχίζονται και σήμερα. Συνεπώς, μέσα στον πανικό και το άγχος που «τραβούν» οι υποψήφιοι έχουν να υπερνικήσουν και τα ευτράπελα που δεδομένα τους δημιουργούν έξτρα στρες.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023

Πλέον γονείς, εκπαιδευτικοί και υποψήφιοι αναρωτιούνται αν θα ολοκληρωθούν οι πανελλήνιες 2023 ομαλά ή θα έχουν παρόμοια προβλήματα όπως αυτά που δημιούργησε η Τράπεζα Θεμάτων.

«Δεν είναι δυνατόν λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις οι μαθητές να περνάνε αυτό το άγχος»

«Δεν είναι δυνατόν λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις οι μαθητές να περνάνε αυτό το άγχος» λέει στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ ο κ. Θανάσης Κοκονάς, πρ. Ομοσπ. Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας για τις καθυστερήσεις και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων. «Το γεγονός ότι αυτό συνέβη για δεύτερη μέρα. Καταλαβαίνουμε ότι τα μέτρα που πήρανε δεν ήταν αυτά για να μην εξασφαλιστεί κανένα πρόβλημα» ενώ εστίασε και στην αγωνία των γονιών κυρίως για τους μαθητές της Γ ‘ Λυκείου που πρέπει να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές.

Ακόμα ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα plan B για την Τράπεζα Θεμάτων ώστε να δοθούν τα θέματα από τους καθηγητές και να μην επιμένει τόσο το υπουργείο Παιδείας με την Τράπεζα θεμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης ΓΓ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέφερε ότι «Δεν υπήρξε παραβίαση του συστήματος γιατί υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας». Όσο για το αν υπάρχει Plan B απάντησε ότι «Φυσικά υπάρχει. Χθες το 90% των παιδιών πήραν τα θέματα, γιατί υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom