Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΒηματοθραύστηςΤο εσωστρεφές ΠΑΣΟΚ, οι διεργασίες και η «βασιλική» κοπτοραπτική: πχ Χανιά!  

Το εσωστρεφές ΠΑΣΟΚ, οι διεργασίες και η «βασιλική» κοπτοραπτική: πχ Χανιά!  

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ «ενωμένο» «δυνατό».

Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Αυτά που όχι μόνο δεν είναι σίγουρα, αλλά και ελέγχονται ως προς την ακρίβειά τους είναι η ενότητα και η δύναμη του κόμματος.

Η νίκη του Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα λέγαμε, όχι ότι έφερε τα πάνω κάτω στο κόμμα, αλλά ότι σηματοδότησε μια νέα εποχή για το πάλαι ποτέ δυνατό ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φανερά επηρεασμένος από τη θητεία του στο θώκο της ΠΑΣΠ και γνώστης του εσωτερικού παιχνιδιού, φαίνεται πως προσπαθεί να επιβάλλει τους όρους του, τόσο στα ενδότερα του κομματικού μηχανισμού, όσο και στην εξωστρέφεια του –κάποτε- κινήματος.

Εξαρχής έδειξε ότι δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε ένα πέπλο απομόνωσης γύρω από το πρόσωπό του.

Άλλοι λένε πως «καλά κάνει», άλλοι χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του ως συμπεριφορά νεόκοπου «βασιλιά».

Το ότι το ΠΑΣΟΚ απέκτησε έναν νεαρό ηλικιακά πρόεδρο, αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία θα ανταποκριθεί με κλειστά τα μάτια στο κάλεσμά του, όπως επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ «καλυτέρεψε» και πείθει. Αυτά συνέβησαν μια φορά και έναν καιρό και η κοινωνία με τα πολλά χαστούκια που έφαγε δεν διατίθεται να γυρίσει και το άλλο μάγουλο. Προφανώς.

Οι λίστες για τα ψηφοδέλτια

Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι στο φως της δημοσιότητας έρχονται διάφορα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι «κόβονται» στελέχη από τις περίφημες λίστες του κόμματος. Οι μεζούρες και τα ψαλίδια έχουν πάρει φωτιά.

Στα Χανιά

Πάμε στα Χανιά. Σε αυτόν τον -κατά το όχι πολύ μακρινό παρελθόν- πράσινο τόπο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «ροζ», μαθαίνουμε πως στελέχη «σφάζονται» για να παίξουν ρόλο στα του ΠΑΣΟΚ. Και όταν λέμε «σφάζονται», εννοούμε πως το παίζουν κομματάρχες με εισηγήσεις, με κοψίματα, ραψίματα και αποφάσεις (τους) για το ποιοι θα είναι οι «εκλεκτοί» του κόμματος στο νομό.

  • Λες και περισσεύει κανένας στο ΠΑΣΟΚ του 2022!
  • Λες και μαζί με τον Ανδρουλάκη, ο κόσμος ΔΙΟΡΙΣΕ και άλλους αρχηγούς!
  • Λες και κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι επειδή ανήκουν στο περιβάλλον του προέδρου, μπορούν να κάνουν ότι και όπως γουστάρουν!

Ευαγγελία Κουρουπάκη

Ένα παράδειγμα είναι και η Ευαγγελία (Λίτσα) Κουρουπάκη. Μια γυναίκα (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) που και στα δύσκολα ήταν ΕΔΩ να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όταν το κόμμα έψαχνε υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο και παρακαλούσαν αριστερά και δεξιά για να μην ξεφτιλιστούν. Η Λίτσα έμπαινε στο ψηφοδέλτιο και ας ήξερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα βγάλει έδρα. Έμπαινε και έδινε τον αγώνα της όταν οι περισσότεροι κρύβονταν.

Προσφάτως μάθαμε από μια εφημερίδα ότι το όνομα της Λίτσας παίζεται να μην είναι στο ψηφοδέλτιο.

  • Μάλλον τώρα πια, δεν τους κάνει!
  • Μάλλον τώρα πια, το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να βγάλει έδρα στο νομό, προτιμούν να το καρπωθούν οι «κομματάρχες» για τον δικό τους εκλεκτό.
  • Μάλλον τώρα πια, η Λίτσα τους τρομάζει.

Γενικώς…

Αυτές οι διεργασίες απ’ ότι μαθαίνουμε, γίνονται και για άλλους υποψήφιους. Όταν μάλιστα τα επιχειρήματα τελειώνουν ή δεν υπάρχουν, τους βαφτίζουν δεξιούς, αφερέγγυους κλπ μόνο και μόνο για να έχουν να τους προσάψουν κάτι στην αιτιολογική τους έκθεση ιδεών προς το ανώτερο όργανο του κόμματος.

Παίδες, δεν χρειάζεται να κουράζεστε. Φτιάχτε το ψηφοδέλτιο ΣΑΣ όπως αυτό ευνοεί τα δικά σας μικροσυμφέροντα και αφήστε τα άλλα κόμματα να αλωνίζουν.

Έτσι κι αλλιώς, οι βασιλιάδες όπως ανέρχονται έτσι και πέφτουν. Το πρόβλημα είναι ότι όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, εσείς και πάλι θα κρύβεστε πίσω από το δαχτυλάκι σας.

~~~

ΥΓ: Αν θέλετε την «κοινωνία στο προσκήνιο» φροντίστε να μην παίζετε στο …παρασκήνιο και μάλιστα με τις γνωστές μεθοδεύσεις που έφεραν την κατάντια στο κόμμα.

ΥΓ2: Είναι πράγματι μια χρυσή ευκαιρία προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει εκεί που πραγματικά είναι θέση του. Η κοινωνία άλλωστε το έχει ανάγκη και δεν περισσεύουν ούτε ο χρόνος, ούτε οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν για τη νέα Αλλαγή.

ΥΓ3: Το 2023 θα είναι έτος εκλογών, εθνικών, αυτοδιοικητικών, επιμελητηριακών κλπ. Οι πρώτες εκλογές θα σηματοδοτούν το ύφος του κόμματος στα νέα δεδομένα.

ΥΓ4: Όλα αυτά …με πραγματική και όχι συγκυριακή, αγάπη!

Βηματοθραύστης

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom