Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022
ΑρχικήSportΤο ελληνικό γήπεδο που χτίζεται στα πρότυπα του Allianz Stadium της Γιουβέντους

Το ελληνικό γήπεδο που χτίζεται στα πρότυπα του Allianz Stadium της Γιουβέντους

Στα τέλη Μαΐου του 2013, έχοντας πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ταξίδεψε στο Τορίνο. Και ταξίδεψε για συγκεκριμένο λόγο: Να δει από κοντά το γήπεδο των Μπιανκονέρι, να μιλήσει με τους ανθρώπους του κλαμπ, να πάρει ιδέες. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, λοιπον, πήγε, είδε, μίλησε και ενθουσιάστηκε. Τόσο πολύ, ώστε να επιδιώξει να έρθει σε επαφή με τους αρχιτέκτονες του Allianz Stadium. Και όντως ήρθε, αφού ο Μάσιμο Μαγιοβέτσκι ήταν ένας από αυτούς που είχαν ασχοληθεί με το γήπεδο της Γιουβέντους.

Συγκεκριμένα, είχε ασχοληθεί με την οροφή και αν ρίξει κανείς μια ματιά σε φωτογραφίες, θα δει ότι το ίδιο γίνεται και στην OPAP Arena. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ μοιάζει με το Allianz Stadium στην οροφή, στο ότι είναι σκαμμένο κάτω από την επιφάνεια του δρομου, στις σουίτες και τα εστιατόρια. Τους εσωτερικούς χώρους του. Μοιάζει και σε κάτι ακόμη, παράλληλα: Στην ανακλινόμενη εξέδρα. Συγκεκριμένα, ένα κομμάτι της εξέδρας στο πέταλο του Allianz Stadium δύναται να σηκωθεί για να βγουν από εκεί διάφορα οχήματα. Οπως, για παράδειγμα, ασθενοφόρο.

Αυτή η δυνατότητα, λοιπόν, θα υπάρχει και στο ένα από τα δύο πέταλα στο νέο γήπεδο της Ένωσης. Με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη είναι δύο. Αφενός η χρήση των οχημάτων που θεωρείται απαραίτητο να βρίσκονται σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αφετέρου η αύξηση της χωρητικότητας της εξέδρας, έστω κατά 120 άτομα. Τόσες, για παράδειγμα, είναι οι έξτρα θέσεις στο ένα από τα δύο πέταλα του γηπέδου της Γιουβέντους και ανάλογος θα είναι ο αριθμός και στο ένα από τα πέταλα του γηπέδου των κιτρινόμαυρων.

Πηγή φωτογραφίας: Επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους

italians.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom