Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚρήτηΤο Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με αφορμή το ..."Big Brother"

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με αφορμή το …”Big Brother”

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ με αφορμή τις κατάπτυστες σεξιστικές απόψεις του παίχτη του “ ΒIG BROTHER”αντιμετωπίζει την κατάσταση για την ανάδειξη του σοβαρού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, που πρέπει να απασχολεί ολο τον κοινωνικό ιστό αφού πλήττει την συνοχή και δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ομαλή εξέλιξη της προσωπικότητας και της ζωής των θυμάτων αλλά και των θυτών. Πρέπει να δούμε το φαινόμενο της βίας ως άμεσα συνδεδεμένο με τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα φύλα και την αρχέγονη αντίληψη ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άνδρα όπου κινείται και η κοινωνική συλλογική συνείδηση.

Το ΔΙ.ΠΑ.ΓΥ.Κ προσπαθεί να απαντήσει με τους αγώνες του για την κατάκτηση της Ισότητας αλλά και να επικεντρωθεί ενδεικτικά στα παρακάτω πεδία όπως:

1)Την ευαισθητοποίηση ανδρών και γυναικών καθώς και όλων των κοινωνικών φορέων στα θέματα της βίας.

2)Την κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων με επίκεντρο το ζήτημα της βίας ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας με στόχο τον περιορισμό μέχρι την ουσιαστική εξάλειψη του φαινομένου.

3)Την διεκδίκηση συντονισμένου προγράμματος δράσης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο στο πνεύμα της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

4)Την διεύρυνση και ανάπτυξη ή δημιουργία κοινωνικών δομών (Ξενώνες φιλοξενίας, Συμβουλευτικά κέντρα, γραμμές s.o.s., θεραπευτικά κέντρα κ.α.)

5)Ενθάρρυνση των θυμάτων για καταγγελία κάθε περιστατικού βίας εναντίον τους.

6)Την επαρκή και αποτελεσματική νομική προστασία των θυμάτων βίας. Και πάνω από όλα μην ξεχνάμε ότι πρέπει να σπάσουμε την σιωπή.Γιατί Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, Η ΣΙΩΠΗ για τα θύματα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΗ. Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΒΙΑΣ κατά των γυναικών είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

*Το κείμενο υπογράφουν η Γεν. Γραμματέας Ολυμπία Κουτουλάκη και η Πρόεδρος Μπιζιώτη Παρασκευή

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom