Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΚρήτηΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων για τις αναστολές...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων για τις αναστολές εργασίας

Την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη το Σωματείο Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων συναντήθηκε με το Δήμαρχο και τον  Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων σχετικά με το μεγάλο  ζήτημα που έχει προκύψει όσο αφορά το καθεστώς αναστολών από την εργασία υπαλλήλων  λόγω της εφαρμογής των υγειονομικών  πρωτοκόλλων covid19 σε όλο τον δημόσιο τομέα.

 Τα αιτήματα του Σωματείου προς το Δήμο Χανίων ήταν τα ακόλουθα:

– να μην τεθεί κανένας συνάδελφος-ισσα μας σε αναστολή εργασίας αλλά να αξιοποιηθεί σε άλλη εργασία, που ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού  είναι ελάχιστος.            – Υπερασπιζόμενοι όλους τους εργαζόμενους-ες που υποχρεώνονται να κάνουν  rapid test ζητούμε τα αυτονόητα, δηλαδή την υποχρέωση του κράτους για ΔΩΡΕΑΝ rapid test σε όλους τους εργαζόμενους που υποχρεούνται στον εβδομαδιαίο έλεγχο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Χανίων είχε επίσης συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο   του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων να κάνει παρέμβαση την ίδια ημέρα στην τακτική συνεδρίαση του Δ. Σ. όπου επρόκειτο να συζητηθεί το εν λόγω θέμα εκτός ημερησίας διάταξης..

 Δυστυχώς όμως «χάριν» της αρνητικής  παρεμβάσης εκπροσώπων κάποιων  Δημοτικών Παρατάξεων   δεν κατέστη  δυνατό να γίνει η συζήτηση και  να τοποθετηθεί  το Σωματείο  Εργαζόμενων .

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε έντονα τη στάση των  εκπροσώπων των  παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (Σημανδηράκη- Παπαδογιάννη- Αρχοντάκη)  και ζητάμε εκ νέου από τον Πρόεδρο, τους Επικεφαλείς αλλά και από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στην επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί το μεγάλο ζήτημα των αναστολών και της στέρησης εργασίας και μισθού των εργαζόμενων συναδέλφων μας.

Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα του μέτρου, όχι στην  αναστολή καθηκόντων και στην  στέρηση μισθού των εργαζόμενων 

•     Να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε αναστολή, αλλά να αξιοποιηθεί σε εργασία που ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ελάχιστος.

•     Υποχρέωση του κράτους για  ΔΩΡΕΑΝ rapid test σε όλους τους εργαζόμενους που υποχρεούνται στον εβδομαδιαίο έλεγχο.  

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom