Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΥγείαΤο ασυνήθιστο ρόφημα που βοηθάει τη μνήμη και μας χαρίζει μακροζωία

Το ασυνήθιστο ρόφημα που βοηθάει τη μνήμη και μας χαρίζει μακροζωία

Με φυσικό τρόπο μπορούμε να ενισχύσουμε τη μνήμη μας και να καταπολεμήσουμε, όσο γίνεται, τη γήρανση καθώς ένα ασυνήθιστο ρόφημα για τα ελληνικά δεδομένα έχει εξαιρετικές ιδιότητες.
Η ενίσχυση της μνήμης και η μακροζωία είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι αποζητούμε και μας τα προσφέρει το μπλε τσάι, φτιαγμένο από τα λουλούδια της clitoria ternatea, μιας και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει νοοτροπικές και προσαρμογόνες ιδιότητες και παρέχει δύναμη και ζωτικότητα στο σώμα και ηρεμεί το μυαλό.

Μπλε τσάι

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ρόφημα, δηλαδή το μπλε τσάι, χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στην παραδοσιακή ινδική ιατρική Αγιουβέρδα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό και ηρεμιστικό.

Αυτό το σούπερ ρόφημα χρησιμοποιείται, επίσης, ως φυσικό αντιγηραντικό φάρμακο, καθώς είναι σε θέση να αυξήσει τα επίπεδα της ακετυλοχολίνης (ACh), ενός από τους νευροδιαβιβαστές που επηρεάζονται περισσότερο από τη γήρανση.

Επίσης, αυτό το βιομόριο είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για τη μνήμη και τον συντονισμό των μυών.

Όσο για την αντιοξειδωτική δελφινιδίνη, η οποία δίνει το εντυπωσιακό μπλε χρώμα στα λουλούδια clitoria ternatea, βοηθά στην αύξηση των επιπέδων κολλαγόνου και, κατά συνέπεια, στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Το φυτό είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες, δηλαδή στις χρωστικές ουσίες που βρίσκονται ακόμα στο κόκκινο κρασί και στα βατόμουρα, και βοηθούν στην ενίσχυση της όρασης και των μαλλιών.

Επιπλέον, το μπλε τσάι ωφελεί το πεπτικό, το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom