Τετάρτη, Απρ 21, 2021
Αρχική Κοινωνία Τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα – Τα SMS για τις μετακινήσεις

Τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα – Τα SMS για τις μετακινήσεις

- Advertisement -

Καμία ειδική ρύθμιση δεν ανακοινώθηκε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ισχύουν κανονικά τα υπάρχοντα μέτρα.

Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων: μετακίνηση για λόγους υγείας, εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία. Οι μετακινήσεις σε super market, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2, και σε ΑΤΜ με sms 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Το έθιμο του χαρταετού, μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΕΡΤ

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -