Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΘεοδωρικάκος για Καραϊβάζ: Γίνεται σοβαρή έρευνα, δεν έχει νόημα η συζήτηση

Θεοδωρικάκος για Καραϊβάζ: Γίνεται σοβαρή έρευνα, δεν έχει νόημα η συζήτηση

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τοποθετήθηκε επί της επικαιρότητας, σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή της ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή σε κύκλωμα διαφθοράς, αλλά και για την δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Εύα Καϊλή

Σχετικά με την υπόθεση, που έχει συγκλονίσει τον ευρωπαϊκό τύπο για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλ΄η, δήλωσε «Το Ευρωκοινοβούλιο είναι ένας ισχυρός θεσμός. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του να βγουν τα πάντα στο φως. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι μόνο μια ευρωβουλευτής, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Απέναντι στο νόμο όλοι οφείλουμε να είμαστε ίσοι. Ο νόμος είναι νόμος».

Για το εάν θα δικαστεί στην Ελλάδα ή όχι, «Ενημερωθήκαμε, αφού συλλήφθηκε η κ. Καϊλή. Είναι θέμα των δικαστικών αρχών, εάν θα δικαστεί στην Ελλάδα. Δεν έχει ζητηθεί από την ΑΑΔΕ η συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας για την υπόθεση».

Όσον αφορά την μυστικότητα με την οποία κινήθηκαν οι βελγικές αρχές και τη σύγκρισή τους με τις ελληνικές, τόνισε «Υπό άκρα μυστικότητα κινήθηκε και η ελληνική αστυνομία για την υπόθεση της 12χρονης. Κανείς δεν γνώριζε τίποτα, μέχρι τη στιγμή, που άρχισαν οι συλλήψεις. Δεν αφήνουμε καμία υπόθεση να μην διερευνάται».

Γιώργος Καραϊβάζ

Τέλος, σε ερώτηση για την εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, είπε «Έχω ζητήσει και γίνεται σοβαρότατη έρευνα. Δεν έχει νόημα η συζήτηση. Έχουν νόημα μόνο τα αποτελέσματα».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom