Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήΟικονομίαΤέλος χρόνου για τη δεύτερη ευκαιρία ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Τέλος χρόνου για τη δεύτερη ευκαιρία ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει περιθώριο έως και τις 30 Ιουλίου προκειμένου όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ένσταση και αίτηση επανεξέτασης της αιτήσεώς τους για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές 3-7, εφόσον οι αιτήσεις τους είχαν απορριφθεί.

στην . Εδώ και μέρες η ΑΑΔΕ έχει ενεργοποιήσει την ειδική εφαρμογή προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν σχετικά ειδοποιητήρια. Με το ειδοποιητήριο οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση

Οι δικαιούχοι έχουν λάβει ενημερωτικό e-mail από την ΑΑΔΕ προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα της παραλαβής του. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στο MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ και να επιλέξουν εναντίωση στην απόρριψη της αίτησής τους και επανεξέτασή της.

Προϋπόθεση για την υποβολή του αιτήματος επανεξέτασης είναι να αναφέρεται σε ποιες από τις φάσεις Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπέβαλαν αίτηση και απορρίφθηκε αλλά και τους λόγους που κόπηκαν από την κρατική χρηματοδότηση. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υπάρχουν συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά που να στηρίζουν το δικαίωμα της ένστασης.

Στη συνέχεια οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα επανεξετάσουν τα αιτήματα στη βάση των νέων δεδομένων, προκειμένου να απορρίψουν ή να δικαιώσουν τους υποψήφιους για την παροχή βοήθειας επαγγελματίες ή επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προκειμένου να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση των ενιαίων πιστοποιητικών δικαστικής φερεγγυότητας από τα οικεία πρωτοδικεία.

Μετά το πέρας της υποβολής των δηλώσεων από τα νομικά πρόσωπα η ΑΑΔΕ θα αναρτήσει στο Taxisnet τα ποσά που έχουν δοθεί στους δικαιούχους από τους 7 κύκλους Επιστρεπτεάς Προκαταβολής και αυτά που πρέπει να επιστραφούν στο κράτος.

Οι δικαιούχοι έχουν τις εξής επιλογές οι οποίες είναι:

  • Να αποπληρώσουν το συνολικό ποσό που οφείλει σε 60 δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2022.
  • Να εξοφλήσουν εφάπαξ όλο το ποσό που έχουν λάβει με επιπλέον «κούρεμα» ύψους 15% επί του επιστρεπτέου τμήματος
  • Να επιλέξουν όσοι είχαν μείωση εσόδων τουλάχιστον 30% το 2020 αντί του κουρέματος της οφειλής των τριών πρώτων φάσεων, το οποίο φτάνει στο 50% να λάβουν «επιταγή» η οποία θα έχει αξία, ίση με το 35% των ποσών που έλαβε αθροιστικά κατά τις τρεις πρώτες φάσεις με την οποία θα μπορούν αποπληρωθούν φετινές φορολογικές υποχρεώσεις από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να εξοφληθεί το 100% της Επιστρεπτέας σε 60 δόσεις από 31/1/2022. Το μέτρο δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχει αποφασίσει το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση των ενιαίων πιστοποιητικών δικαστικής φερεγγυότητας από τα οικεία πρωτοδικεία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

- Advertisement -
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom