Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΤέμπη: «Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και είναι ελλιπείς;» - Ξεσπούν...

Τέμπη: «Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και είναι ελλιπείς;» – Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ο εφιάλτης για τους συγγενείς των θυμάτων συνεχίζεται.

Συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη ξεσπούν μετα την χθεσινή ανακοίνωση του Αρείου Πάγου για τα υπολείμματα βιολογικού υλικού (λίπος) και οστών που έχουν ανευρεθεί από το σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, έχουν συλλέγει και έχουν αποσταλεί προς ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό;»

«Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια», είπε στο MEGA η πρόεδρος του «Συλλόγου Τεμπών 2023» Μαρία Καρυστιάνου, καθώς εάν εντοπιστούν ανθρώπινα οστά στο σημείο τότε οι συγγενείς θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής.

«Αυτή η εταιρεία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα. Είχαν πει ότι μπορούσαν να στείλουν μία ομάδα να βοηθήσει, είχαν στείλει email στην Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και φυσικά δεν τους απάντησαν. Στη συνέχεια βρήκαν εμάς. Έχουμε κάνει αίτημα από τον Απρίλιο, θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν υπολείμματα των ανθρώπων μας», ανέφερε.

Όπως τόνισε η κ. Καρυστιάνου, η εταιρεία έχει ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων πως συνεχώς εντοπίζει ευρήματα. Η ίδια ξέσπασε, τονίζοντας πως η διαδικασία θα μπορούσε να είχε γίνει εξ αρχής, αρκεί να το είχαν επιτρέψει οι αρμόδιες αρχές, για να αποφευχθεί η ψυχική οδύνη των συγγενών.

«Βρεθήκαμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Αυτά που βλέπουμε ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει, να καταλάβει ότι η ανακριτική διαδικασία δεν προχωρά σωστά; Να λένε στους συγγενείς ότι βρίσκουμε και άλλα οστά, να μας φωνάξουν να πάρουμε και άλλα υπολείμματα; Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό; Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς;», είπε.

Σημειώνεται πως τo μαύρο κουτί του μοιραίου Intercity βρέθηκε εννέα μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο πλαίσιο ερευνών για ίχνη DNA.

Πηγή: dnews.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom