Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021
Αρχική Κρήτη «Ταξιδιώτες του χρόνου: 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» από τη...

«Ταξιδιώτες του χρόνου: 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

- Advertisement -
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου γιορτάζει την επέτειο αυτή με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

«ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821». Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη «ΒΔΒ» σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ενώ η ιστορική και φιλολογική του επιμέλεια έγινε από την κ.Μαρία Καλογεράκη, Ιστορικό (PhD στη νεότερη ελληνική ιστορία).

Εκπαιδευτικός στόχος του προγράμματος είναι, με μια στοχευμένη αναδρομή στο παρελθόν, να γνωρίσουν τα παιδιά την Ελληνική Επανάσταση και να κατανοήσουν τη σημασία της σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο μια κατανοητή για τα παιδιά ιστορική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης, όσο και μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική προσέγγιση.

Θα επιδιωχθεί να γίνει κατανοητό κάτω από ποιες συνθήκες ξεκίνησε η Επανάσταση, πώς εξελίχθηκε στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο και πώς τελικά επιτεύχθηκε η δημιουργία του νέου ελληνικού ανεξάρτητου κράτους.

Μέσα από μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης και με εκπαιδευτικά εργαλεία που ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή και την έρευνα, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κριτική σκέψη, αναπτύσσεται η ιστορική σκέψη των παιδιών όσον αφορά στην κατανόηση των ιστορικών γεγονότων μέσα από την εξέταση αιτίων/αιτιατών και την αλληλουχία μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται σταδιακά μέσα στο έτος ενώ θα υπάρξει και ειδικό κεφάλαιο για τις κρητικές επαναστάσεις της περιόδου.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «ΒΔΒ» Φραγκάκη Κατερίνα (τηλ. 2813409711 email vikelaia@heraklion.gr και fragkaki-k@heraklion.gr).

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -