Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΤα παιδιά βίωσαν τη διαφορετικότητα με τον ΑΣΚΑ Ηρακλείου

Τα παιδιά βίωσαν τη διαφορετικότητα με τον ΑΣΚΑ Ηρακλείου

“Το σχολείο της συμπερίληψης: η αναπηρία ως αφορμή“. Αυτός ήταν ο τίτλος του εργαστηρίου δεξιοτήτων που αποφάσισαν να δουλέψουν με τα παιδιά, οι νηπιαγωγοί του 34ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου.

“Τα ερωτηματικά πολλά, οι σκέψεις πολλές, οι μέθοδοι διδασκαλίας μας προβλημάτιζαν. Ο δρόμος όμως, τελικά, για τη μάθηση και την ευαισθητοποίηση είναι ένας: ΤΟ ΒΙΩΜΑ” – αναφέρει η νηπιαγωγός του σχολείου, Χρυσούλα Δοξαστάκη.

Έτσι χθες, στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” τα παιδιά πέρασαν ένα υπέροχο πρωινό με τον ΑΣΚΑ Ηρακλειο (Αθλητικό Σωματείο Κινητικά Αναπήρων), παρακολούθησαν αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια από τους αθλητές του σωματείου, πήραν συνεντεύξεις, κάθισαν και τα παιδιά στα ειδικά αγωνιστικά αμαξίδια, έπαιξαν, έτρεξαν… το βίωσαν.

“Ήταν, ειλικρινά, μια από τις πιο υπέροχες εκπαιδευτικές επισκέψεις που έχουμε πραγματοποιήσει. Σας ευχαριστούμε για όλα! Ευχαριστούμε τόσο τους αθλητές, όσο και την κ. Έφη Πασπαλάκη , μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, για την παρουσία της και την ενέργεια της! Αυτή η δράση θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη και θα τα πούμε ξανά από τις κερκίδες!” – αναφέρει η εκπαιδευτικός.

 

σχολείο μπάσκετ ασκα αμεα αναπηρία συμπερίληψη

 

σχολείο μπάσκετ ασκα αμεα αναπηρία συμπερίληψη

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom