Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Σκέψεις προσφυγής στο ΣτΕ για τον πτωχευτικό κώδικα

ΣΥΡΙΖΑ: Σκέψεις προσφυγής στο ΣτΕ για τον πτωχευτικό κώδικα

Αποφασισμένοι να συντηρήσουν το θέμα του πτωχευτικού κώδικα και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας στην επικαιρότητα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θεωρούν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τους δανειολήπτες.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να ρίξουν όλα τα όπλα τους στην ενημέρωση των πολιτών. Χθες κυκλοφόρησε βίντεο στο διαδίκτυο με τίτλο  «Πτωχευτικός Νόμος ΝΔ: Μένουμε Χωρίς Σπίτι» και περιγράφει τι θα πάθει ο… Κυριάκος με το νέο νομοσχέδιο.

Σκέψεις για προσφυγή στο ΣτΕ

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις και για άλλες αντιδράσεις όπως για παράδειγμα προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

«Υπάρχει η σκέψη προσφυγής στο ΣτΕ, αλλά για να γίνει μια τέτοια προσφυγή σε έναν νόμο πρέπει να υπάρξει μια πράξη εφαρμογής, δεν αρκεί να ψηφιστεί. Προσφεύγεις κατά μία συγκεκριμένης πράξης εφαρμογής του και προφανώς πρέπει να το κάνουν και οι πολίτες οι οποίοι θίγονται, κατά προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην  Κουνδούρου έχουν αποφασίσει να «επενδύσουν « πολιτικά στα θέματα της οικονομίας καθώς όλα δείχνουν ότι το  επόμενο διάστημα η ελληνική κοινωνία θα δοκιμαστεί ιδιαίτερα εξ αιτίας του κορονοιού. Ήδη, άλλωστε έχουν αρχίσει να υπάρχουν οι πρώτες σοβαρές συνέπειες καθώς η ύφεση έχει πάρει την ανιούσα  και τα νούμερα της ανεργίας αυξάνονται δραματικά.

Η τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ ο μέσος όρος ύφεσης ήταν περίπου 4,9% και η ευρωζώνη είχε ανάπτυξη 0,5%, ενώ κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε θετικός μέσος όρος ανάπτυξης 1% και η ευρωζώνη είχε 1,9%». Η ΝΔ, υπογράμμισε, «επαίρεται για τις επιδόσεις του 2019, όταν η μόνη “συμβολή” της στην οικονομία ήταν η επιβράδυνση από το γ’ τρίμηνο, η ένταξη σε υφεσιακή τροχιά από το τέλος του έτους και η επίσημη ύφεση πια στις αρχές του 2020, πολύ πριν την πανδημία».

«Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε  «ισχυρίζεται πως το κράτος κάλυψε τη μισθοδοσία των επιχειρήσεων στην πανδημία, όταν επιβάλλει αναστολή εργασίας, επιδοτεί την ανεργία και μειώνει οριζόντια τους μισθούς, τη στιγμή, μάλιστα, που χλεύασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη κάλυψη μισθών». Η ΝΔ, ανέφερε ακόμα από τη στιγμή που εκλέχθηκε «ξηλώνει το εργατικό δίκαιο, τις συλλογικές συμβάσεις και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων», ενώ «μιλάει για “φιλεργατικό πνεύμα” όταν νομοθετεί την απλήρωτη εργασία».

πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom