Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική Μαγειρική Συνταγή για λινγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα

Συνταγή για λινγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα

- Advertisement -

Τι θα λέγατε για μια αχνιστή θαλασσινή μακαρονάδα που φτιάχνεται στα γρήγορα; Ελαφρύ, γεμάτο γεύση, αυτό το πολύ ωραίο πιάτο ζυμαρικών μπορεί να σερβιριστεί μεσημέρι ή βράδυ. Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Σοτάρουμε πολύ ελαφρά τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε νωρίτερα καθαρίσει από τα κελύφη και χαράξει στην πλάτη με ένα μαχαίρι για να αφαιρέσουμε το εντεράκι. Βράζουμε τα μακαρόνια κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, που νοστιμίζει με σκόρδο, κρεμμύδι, καυτερή πιπερίτσα και λίγο θυμάρι. Μετά, το μόνο που μένει είναι να τα ανακατέψουμε όλα στο τηγάνι.

Υλικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες ή κονκασέ
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτετε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και μόλις μαλακώσουν, ρίχνετε το λευκό κρασί και 2-3 λεπτά αργότερα τις ντομάτες, λιώνοντάς τις με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, και το θυμάρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τις γαρίδες και τα λινγκουίνι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -