Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΣυνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και ομάδα νέων που...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και ομάδα νέων που έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη και την Ελλάδα

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υποδεχόμενος νέους και νέες που μετέχουν στην ορθόδοξη νεολαία της Μητρόπολης κι έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη και την Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας επεσήμανε πως η επίσκεψη έγινε για να δουν από κοντά τον τόπο για τον οποίο μαθαίνουν στην ορθόδοξη κοινότητα. Την Κρήτη η οποία ενώνει τους δύο λαούς εξαιτίας της παρουσίας των Νεοζηλανδών στρατιωτών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο στο νησί, αλλά και της παιδείας και της παράδοσης για την οποία μαθαίνουν στη χώρα τους, μέσα από την ομάδα νέων που έχει δημιουργήσει η τοπική Εκκλησία. Μάλιστα, σημείωσε πως είναι εντυπωσιακές οι επιδόσεις που έχουν στους κρητικούς χορούς, μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης να χορηγήσει πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών με την αποστολή χοροδιδασκάλων στη Νέα Ζηλανδία. Ο Μητροπολίτης υπογράμμισε την πολύτιμη προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης στους απόδημους Κρήτες της Ωκεανίας, εκφράζοντας την επιθυμία να συνεχιστεί.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχήθηκε καλή διαμονή στα παιδιά και τους συνοδούς και ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας για την πρωτοβουλία να έλθουν τα παιδιά στην Ελλάδα και να γνωρίσουν την Κρήτη, τον πολιτισμό και την ιστορία της, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με τη χώρα που προέρχονται, λόγω της ιστορικής παρουσίας των Νεοζηλανδών στρατιωτών στο νησί. Υπογράμμισε δε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει τις δράσεις γνωριμίας με την παράδοση και τη ζωή της Κρήτης, όπως είναι η εκμάθηση των παραδοσιακών χορών.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης Κώστας Ζορμπάς καθώς και μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τους νέους από τη Νέα Ζηλανδία.

ΒΙΝΤΕΟ 

https://youtu.be/y82go03dkH8?si=z7anKFt02tuJNDUw

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom