Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΣυνάντηση Διγαλάκη - Οικονόμου για σημαντικά ζητήματα των Χανίων

Συνάντηση Διγαλάκη – Οικονόμου για σημαντικά ζητήματα των Χανίων

Για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα, με έμφαση στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ενημέρωσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, με τον οποίο συναντήθηκε εχθές στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Διγαλάκης παρουσίασε στον κ. Οικονόμου την ολοκληρωμένη πρότασή του, την οποία έχει ήδη συζητήσει και με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, για την παροχή κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσθήκη νέων προορισμών με απευθείας πτήσεις προς και από το Αεροδρόμιο Χανίων.

Επίσης, ο Χανιώτης Βουλευτής παρουσίασε την πρότασή του για τη ρύθμιση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με την ένταξη των κτηνοτρόφων στην Τεχνική Λύση. Για το θέμα αυτό ο κ. Διγαλάκης είχε πρόσφατα συνάντηση, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, μαζί με εκπροσώπους της Διοίκησης του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ακόμα την ανάγκη στήριξης του επαρχιακού Τύπου, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του ήταν και παραμένει σημαντικός, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις, κυρίως στο διαδίκτυο, βρίσκουν «ευήκοα ώτα», με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τελευταία χρόνια το ζήτημα των εμβολιασμών για την πανδημία. Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πρόεδρος της οποίας είναι ο Χανιώτης Βουλευτής, διοργάνωσε τον Ιούλιο του 2021 ειδική συνεδρίαση με θέμα: «Παιδεία στα Μέσα Ενημέρωσης: Παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις (fake news)».

Ο Υφυπουργός συμφώνησε και ενημέρωσε τον κ. Διγαλάκη ότι η Κυβέρνηση μελετά σειρά μέτρων στήριξης του επαρχιακού Τύπου με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom