Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική Κρήτη Συναντήσεις του ΚΚΕ με παραγωγούς κι εμπόρους στη Λαϊκή Αγορά Παχιανών

Συναντήσεις του ΚΚΕ με παραγωγούς κι εμπόρους στη Λαϊκή Αγορά Παχιανών

- Advertisement -

Κλιμάκιο τη ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο, πραγματοποίησε περιοδεία και συνάντηση με τους παραγωγούς και τους εμπόρους της Λαϊκής Αγοράς Παχιανών και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε επίσης, ο Αλέκος Μαρινάκης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και ο Δημήτρης Ανθούσης, δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά.

Τη συζήτηση με τους παραγωγούς και τους εμπόρους της Λαϊκής, που συνάντησε στην περιοδεία του το κλιμάκιο του ΚΚΕ, απασχόλησε το επικείμενο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι του Κόμματος κατέγραψαν την έντονη αντίθεση των παραγωγών στο νομοσχέδιο, που ουσιαστικά βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια και ταφόπλακα στους παραγωγούς λαϊκών αγορών. Ο Μ. Συντυχάκης μετέφερε την επίσης έντονη αντίθεση του ΚΚΕ στο εν λόγω νομοσχέδιο και διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών λαϊκών αγορών, καθώς και στον δίκαιο αγώνα που κάνουν, αγώνα επιβίωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων (ΕΟΑΣΧ), με αντικείμενο τους δασικούς χάρτες και συνολικά τη δασική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, που κινείται στη λογική της εμπορευματοποίησης της γης, παραδίδοντάς την στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και διευκολύνοντας την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, κυρίως σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον Τουρισμό και τις Κατασκευές. Μια πολιτική και στρατηγική στόχευση στην οποία συγκλίνουν όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛ. ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25), πλήν του ΚΚΕ που δεν αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα.

Ο Μ. Συντυχάκης ενημέρωσε για τις θέσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων και τόνισε πως το Κόμμα θα σταθεί αταλάντευτα στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για το δίκιο τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -