Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021
Αρχική Βηματοθραύστης Συμβούλιο έστω και με το ...ζόρι - Παράταξη Μαργαρώνη & Μπαλαντίνος συνυπογράφουν...

Συμβούλιο έστω και με το …ζόρι – Παράταξη Μαργαρώνη & Μπαλαντίνος συνυπογράφουν το αίτημα Τσοντάκη

Λίγες μέρες πριν και πιο συγκεκριμένα στις 17 Μαϊου, με επιστολή του προς της Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Χρήστος Τσοντάκης ζήτησε να γίνει άμεσα διοικητικό συμβούλιο με θέμα συζήτησης το «Άνοιγμα του τουρισμού – Επιστροφή στην κανονικότητα: Δεδομένα, προβλήματα, στόχοι και διεκδικήσεις», κάτι που σύμφωνα με τον κ. Τσοντάκη (και την πλειοψηφία των συμβούλων) “για άλλα επιμελητήρια είναι δεδομένο, για εμάς όμως ζητούμενο”.

Λίγες μέρες μετά και αφού η διοίκηση προφανώς δεν είχε δώσει απάντηση επί αυτού του αιτήματος και σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος Κρήτης, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καθώς και ο ανεξάρτητος Στράτος Μπαλαντίνος, συνυπέγραψαν το αίτημα του κ. Τσοντάκη, προκειμένου να “υποχρεώσουν” τη διοίκηση Ροκάκη να προχωρήσει σε συμβούλιο όπως ορίζει ο νόμος.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Τσοντάκη ανέφερε:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η 15η Μαΐου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Κρήτη και τα Χανιά, καθώς o τουρισμός, «η μηχανή της οικονομίας μας», φαίνεται πως παίρνει πάλι μπρος και έτσι η ελπίδα αρχίζει ξανά να ζωγραφίζεται στη διάθεσή μας.

Ωστόσο, οφείλουμε ως εκπρόσωποι των επιχειρηματιών του νομού μας να κάνουμε κάτι που ενώ για αρκετούς είναι αυτονόητο, για εμάς φαίνεται ζητούμενο: μια συζήτηση επί αυτού του θέματος, ιδίως τώρα που γνωρίζουμε πως τέλος του μήνα θα επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του και ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Για το λόγο αυτό, ζητώ από τους συμβούλους που συμφωνούν, να συνυπογράψουν το αίτημά μου για να γίνει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων ακόμα και αν η σημερινή του διοίκησή του δεν θέλει.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά φτάνουμε στο «και πέντε» για να κάνουμε αυτό που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και αρκετό καιρό…

Επομένως ζητώ όπως οριστεί ΔΣ με θέμα συζήτησης το: «Άνοιγμα του τουρισμού – Επιστροφή στην κανονικότητα: Δεδομένα, προβλήματα, στόχοι και διεκδικήσεις».”

Και της παράταξης “Νέα Πορεία”, την οποία υπογράφουν οι Ιωάννης Μαργαρώνης, Γεώργιος Τοπολιανάκης, Νικόλαος Γιαννούλης, Κωνσταντίνος Φαντριδάκης, Ιωάννης Στριλιγκάς, Αντώνιος Ψαρομήλιγκας, Ευάγγελος Λαμπάκης, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, Βασίλειος Καλοτεράκης, Ιωάννης Παυλάκης, Σήφης Χιωτάκης, Ευτσράτιος Κουρουπάκης, Ιωάννης Φραγκάκης:

κ. Πρόεδρε,

Σας ενημερώνουμε ότι ως παράταξη συμφωνούμε με το αυτονόητο αίτημα του ανεξάρτητου συμβούλου κ. Τσοντακη για σύγκληση συμβουλίου για την συζήτηση επί των θεμάτων του τουρισμού, ιδίως τώρα που γνωρίζουμε πως τέλος του μήνα θα επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του και ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Περιμέναμε μέχρι και σήμερα να είχε την ίδια ευαισθησία και η διοίκηση, αλλά μάταια. Επομένως συνυπογράφουμε την σύγκληση του συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί αναγκαστικά και ως μοναδικό θέμα στο επόμενο συμβούλιο εντός των χρονικών προθεσμιών όπως ορίζει ο νόμος”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom