Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΣυγκλονίζει ο πατέρας των δύο διερμηνέων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη: «Τα παιδιά...

Συγκλονίζει ο πατέρας των δύο διερμηνέων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη: «Τα παιδιά μου ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν»

Τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη σκοτώθηκαν στο φρικτό τροχαίο της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. «Ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν», λέει με πόνο ψυχής μετά την τραγωδία.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη μίλησε για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, που κόστισε τη ζωή πέντε μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ των οποίων είναι τα δύο παιδιά του.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε αρχικά.

«Και τα παιδιά αυτά και οι πέντε βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει. Ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα. Μιλάω με τον Πρόξενο», πρόσθεσε ο πατέρας των δύο νεκρών παιδιών.

«Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς», κατέληξε.

Πηγή: dnews.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom