Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚρήτη"Σύμπραξη" αστυνομίας - κοινωνίας για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μεσαρά

“Σύμπραξη” αστυνομίας – κοινωνίας για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μεσαρά

Δεν έλειψαν οι αυστηρές επισημάνσεις από τον Αστυνομικό Διευθυντή για ένα ζήτημα που χαρακτηρίζεται “πολυπαραγοντικό”

Αυξημένη αστυνόμευση, ισχυρότερη παρουσία στο Δήμο Φαιστού, αλλά και ενίσχυση δυνάμεων με ΤΑΕ και διμοιρίες υποσχέθηκε σε σύσκεψη στον Δήμο Φαιστού ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης, με φόντο το τεταμένο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή (Δείτε ΕΔΩ).

Στο πλαίσιο κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Φαιστού Γρήγορη Νικολιδάκη με την παρουσία προέδρων τοπικών κοινοτήτων, του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αλλά και εκπροσώπων επιχειρηματιών, τονίστηκε η κρισιμότητα του ζητήματος, αλλά και η έκταση που έχουν πάρει τα προβλήματα στην περιοχή.

Ο Ταξίαρχος ζήτησε να ακούσει προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος κι αφού τοποθετήθηκαν συνολικά οι παρευρισκόμενοι, τόνισε πως υπάρχει νέο σχέδιο δράσης το οποίο προβλέπεται να φέρει τα πρώτα αποτελέσματα σε βάθος δυο μηνών.

Ο Ταξίαρχος ήταν ωστόσο πολύ αυστηρός σε σχέση με το πώς ξεκίνησαν τα γεγονότα, τονίζοντας πως όσο είναι το μερίδιο ευθύνης του καθένα, αλλά τόσο πρέπει να είναι και το μερίδιο συνείδησης και υποστήριξης του σχεδίου της Αστυνομίας.
Η αστυνομία θα στηρίξει το σχέδιο για επιτήρηση και αυξημένη ασφάλεια στη Μεσαρά, όπως δεσμεύτηκε στη σύσκεψη ο  Ταξιάρχος Νίκος Σπυριδάκης. Ωστόσο δεν μπορεί να βάλει το χέρι της παραπάνω από εκεί που φτάνει το… μπόι της, υπονοώντας πως το ζήτημα της αυξημένης παρουσίας οικονομικών μεταναστών στο Νότο, είναι πολυπαραγοντικό, πρώτα και κύρια πρέπει και η τοπική κοινωνία της Μεσαράς να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει, αφού η παρουσία των ξένων εργατών είναι απόλυτα συνυφασμένη με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και δεν είναι μόνον αστυνομικό θέμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αστυνομία, υπογράμμισε, θα επιτελέσει το καθήκον της και θα σχεδιάσει την προσπάθεια αποκατάστασης της νομιμότητας, σε μια περιοχή που «βράζει» από την υπερπαρουσία των Ασιατών εργαζομένων και των προβλημάτων που εκείνη δημιουργεί.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την επισήμανση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες περισσότερο διευρυμένες συναντήσεις στην περιοχή και με την διευκρίνιση πως όλος ο σχεδιασμός αλλά και οι ενέργειες πραγματοποιούνται σε πλήρη συνεννόηση με τον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι 22 Πακιστανοί που συνελήφθησαν στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, και οι οποίοι διώκονται  – μεταξύ άλλων – για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος, πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον της Α’ Ανακρίτριας, το πρωί της Τρίτης.

*Φωτογραφία από την μεταφορά των συλληφθέντων Πακιστανών στα Δικαστήρια Ηρακλείου

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom