Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΣτον Άρειο Πάγο η έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Αλλάζει χέρια και αναβαθμίζεται η δικαστική έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μετά από παρέμβαση της πρώτη τη τάξει εισαγγελέως της χώρας, της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου με παραγγελία της προς τον αντεισαγγελέα, Αχιλλέα Ζήση του αναθέτει τη διενέργεια της έρευνας από εδώ και στο εξής και ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία από τον Απρίλιο του 2022 έχει αρχίσει έρευνα για το ζήτημα, να διαβιβάσει, άμεσα και εντός της ημέρας εάν είναι δυνατόν, στον Άρειο Πάγο τις σχετικές δικογραφίες.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της εξηγεί τους λόγους που προχώρησε αυτή την ενέργεια επισημαίνοντας πως πρόκειται για υπόθεση εξαιρετικής φύσης και μείζονος σημασίας και η καθυστέρηση στη περάτωση των σχετικών καταγγελιών ενέχει κίνδυνο παραγραφής των ερευνώμενων αδικημάτων.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει στην παραγγελία της, ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα αναλάβει στο εξής θα λάβει υπόψη του όλο το υλικό που έχει ήδη συγκεντρωθεί και προφανώς δεν θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Η παραγγελία κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Εφετών.

Αναλυτικά η παραγγελία για αναβάθμιση της έρευνας για τις παρακολουθήσεις:

«Προς Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση.

Από τον Απρίλιο του 2022 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, η οποία ακόμα δεν έχει περατωθεί.

Επειδή η υπόθεση αυτή α) είναι εξαιρετικής φύσης και μείζονος σημασίας και απαιτείται η αναβάθμιση της σχετικής έρευνας και β)από την καθυστέρηση περάτωσης της πέραν των σχετικών για το θέμα αυτό καταγγελιών υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων, παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΚΠΔ να διενεργήσετε προσωπικά προκαταρκτική εξέταση στην οποία να ενσωματώσετε και το αποδεικτικό υλικό που μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί και να μας υποβάλετε τη σχετική δικογραφία με αιτιολογημένο πόρισμα σας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Εισαγγελία Εφετών, προς τις οποίες κοινοποιείται η παραγγελία μας αυτή, πρέπει από τη λήψη της, να απέχουν από κάθε σχετική ενέργεια και να μας διαβιβάσουν άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, η μεν πρώτη Υπηρεσία τις σχετικές με το θέμα δικογραφίες(ήτοι τη δικογραφία που σχηματίστηκε στις 15-11-2022 μετά το συσχετισμό όλων των σχετικών με την υπόθεση δικογραφιών ΑΑ2022/23, καθώς και όσες άλλες συσχετίστηκαν στη συνέχεια με αυτήν-ΑΑ2022/1124, ΑΑ2022/1101,Ε2022/4518, Ε2023/1670 αμφότερες δε κάθε έγγραφο, πόρισμα κλπ στοιχεία που ανάγονται στο ίδιο θέμα και περιέρχονται σ αυτές.

Αθήνα 23-10-2023.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom