Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΣτο Συνέδριο Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών "Young European Leaders" εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης

Στο Συνέδριο Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών “Young European Leaders” εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης

Στο Συνέδριο Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών “Young European Leaders” που έγινε στα γραφεία της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, συμμετείχε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Μηλάκη που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Συνέδριο έγινε σε συνεργασία με το EU40 Network, τους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κυμπουρόπουλο (EPP), Kira Marie Peter-Hansen (Greens/EFA), Marie-Pierre Vedrenne (Renew Europe) και Alessandra Moretti (S&D), και οργανώνεται από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την υποστήριξη του European Local Leaders Group και του Δικτύου Young Elected Politicians της Επιτροπής Περιφερειών.

Το μήνυμα που έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς εστίασε στην ενδυνάμωση της Ευρώπης μέσα από τις κρίσεις που έχει διαχειριστεί, τονίζοντας πως η εποχή της ευρωπαϊκής αθωότητας έχει παρέλθει. «H Ευρώπη έχει αποδειχθεί πολύ περισσότερο ανθεκτική, ενωμένη και ικανή να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση κρίσεων», επεσήμανε.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, συζητήθηκαν με Ευρωβουλευτές από την Ελλάδα κι άλλες χώρες, ο πόλεμος της Ουκρανίας, η τουρκική προκλητικότητα, το ενεργειακό ζήτημα, τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα και η πορεία των νέων Περιφερειακών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Η Γεωργία Μηλάκη στην παρέμβαση της επεσήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παντού. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον, ούτε να επιθυμούμε μια ισχυρή Ευρώπη αν δεν αλλάξουμε, αν δεν συμμετέχουμε, αν δεν αναπτύξουμε έναν ανοιχτό διάλογο. Έχουμε χρέος να  φέρουμε την Ευρώπη κοντά στους πολίτες».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom