Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΣτις εργασίες της Ημερίδας «Μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη | Θέσεις –...

Στις εργασίες της Ημερίδας «Μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη | Θέσεις – Αντιθέσεις – Συγκλήσεις», θα λάβει μέρος ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

Στις εργασίες της Ημερίδας με θέμα «Μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη | Θέσεις – Αντιθέσεις – Συγκλήσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωϊ της προσεχούς  Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2022, στο Ηράκλειο,  θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Στην ατζέντα της Ημερίδας περιλαμβάνονται εισηγήσεις που θα εστιάσουν πολύπλευρα στη δυνατότητα συμπερίληψης και ένταξης  των μέσων σταθερής τροχιάς (Τρένο, τραμ και ποδήλατο) στο Χωρικό Σχεδιασμό, τη βιώσιμη κινητικότητα,  τις πράσινες μεταφορές σε τουριστικούς προορισμούς,  στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των μεγάλων πόλεων της Κρήτης και θα εξεταστούν παράμετροι σε σχέση με την οδική ασφάλεια αλλά και τη χρήση τους ως στοιχεία αστικής αναζωογόνησης και ανάπτυξης. 

Την Ημερίδα συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Σ.Ε.Ο.) με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τον Δήμο Ηρακλείου και τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π.  

Μεταξύ των ομιλητών είναι οι: κ. Ευθ. Μπακογιάννης/ Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, ο κ. Θ. Τσούτσος/  Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Θ.  Βλαστός/ Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.- Συγκοινωνιολόγος καθώς και πλήθος καταρτισμένων επιστημόνων του Μετσόβειου,  του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωποι Περιφέρειας και Δήμων Κρήτης κ.α.  

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή Εργαστηρίου  ιδεών,  συζήτησης και παρεμβάσεων προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα, να καθοριστούν τα επόμενα βήματα και να συσταθούν ομάδες εργασίας.  

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom