Παρασκευή, Απρ 23, 2021
Αρχική Κρήτη Στην Αθήνα για θέματα της αυτοδιοίκησης ο Γιάννης Κουράκης

Στην Αθήνα για θέματα της αυτοδιοίκησης ο Γιάννης Κουράκης

- Advertisement -

Σειρά επαφών με κυβερνητικούς φορείς και στελέχη της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, για θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ΟΤΑ του νησιού, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το διήμερο 6 και 7 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ μετέφερε για άλλη μια φορά τις έντονες ανησυχίες των αυτοδιοικητικών της Κρήτης για τις αλλαγές που προωθούνται στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», καθώς αν συμψηφιστούν οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1», οι Δήμοι δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν έργα και δράσεις που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Συζητήθηκαν επίσης τεχνικά θέματα που αφορούν το πρόγραμμα ενώ τέθηκε από τον κ. Κουράκη το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων στο «Αντ. Τρίτσης, όπως ζητούν πολλοί Δήμοι πέραν της 30ης Απριλίου, λόγω της υποστελέχωσης των ΟΤΑ και της εξέλιξης της πανδημίας.

Στις επαφές με τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ εκφράστηκε από τον κ. Κουράκη, η δυσαρέσκεια για την μη έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας στήριξης των Δήμων με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ενώ υπήρξε ενημέρωση ότι σύντομα θα συγκληθεί γενική συνέλευση για να οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -