Παρασκευή, Απρ 23, 2021
Αρχική Κρήτη Στα Χανιά ο Υπουργός Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες – Κινητοποιήσεις των...

Στα Χανιά ο Υπουργός Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες – Κινητοποιήσεις των αγροτών

- Advertisement -

Στα Χανιά θα βρεθεί την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να συζητήσει με φορείς το επίμαχο θέμα των δασικών χαρτών, που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Κρήτη.

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί την ίδια μέρα στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αντιπεριφέρεια.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «ελιγμούς» τις προτάσεις της κυβέρνησης, μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ απορρίπτει την οριζόντια παράταση των έξι μηνών που δόθηκε για την υποβολή αντιρρήσεων, αλλά και τη μείωση του τέλους άσκησης κατά 50%.
“Παράλληλα – τονίζει – δεν μας έχει δώσει απάντηση σε καίρια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωση των συναδέλφων, σε σχέση με το πώς θα εξασφαλίσει τη συνέχεια της χρήσης της βοσκής και όχι τη μετατροπή των όποιων δασικών εκτάσεων βόσκονται σε περιοχές εγκατάστασης ανεμογεννητριών, για το πώς θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης των δασικών εκτάσεων που κατά το παρελθόν εκχερσώθηκαν χωρίς άδεια για αλλαγή της χρήσης και καλλιεργούνται για λόγους επιβίωσης, από βιοπαλαιστές αγρότες και πως δεν θα χαθεί καμία επιδότηση.
Όσον αφορά την παράταση δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι στο διάστημα των 6 μηνών θα προλάβουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία με μια σειρά από δυσκολίες που έχουν προκύψει όπως οικονομικών, μετανάστευσης, όρων δημοσιότητας αλλά και από τη πανδημία”.
“Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούμε. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στους δασικούς χάρτες και γενικότερα στη δασική πολιτική ως εργαλεία ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων, καταστροφής της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, ξεκληρίσματος των βιοπαλαιστών αγροτών και συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια, επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων και καταστροφής των δασών και του περιβάλλοντος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -