Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΣτα Χαιρεθιανά το αντάμωμα Κισσάμου και Μεγάρων

Στα Χαιρεθιανά το αντάμωμα Κισσάμου και Μεγάρων

Μετά την πραγματοποίηση  του πρώτου πολιτιστικού ανταμώματος στα Χαιρεθιανά της Δ.Ε. Μηθύμνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι  συνέβαλλαν  ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και συγκεκριμένα :

Τον πρόεδρο της κοινότητας Χαιρεθιανών  κ. Θεοδωρογλάκη  Γεώργιο , το Δημοτικό Σύμβουλο και  πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Χαιρεθιανών «Άγιος Ιωάννης» Θεοδωρογλάκη  Μιχάλη καθώς και τα  μέλη του συλλόγου για την άψογη συνεργασία.

Τους κατοίκους του χωριού Χαιρεθιανών για την υποδοχή και  φιλοξενία.

Όλα τα μέλη : α)του Συλλόγου Κρητικών Χορών «Η Κίσσαμος», β) της χορευτικής ομάδας Δραπανιά και γ) του Ομίλου Λαϊκής παράδοσης Μεγάρων «Αλκάθους και Καρία» που με την βοήθεια τους αναβίωσαν ήθη, έθιμα, παραδόσεις και παρουσίασαν χορούς και τραγούδια του τόπου τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν : στον Πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου  Μεγάρων, κ. Βαρελά Γιώργο  και κ. Κατρακούλη Μιλτιάδη αντίστοιχα, οι οποίοι με ήθος και σεμνότητα υπηρετούν και προβάλλουν την  παράδοση  του τόπου τους.

Επίσης τους Κισσαμίτες  μουσικούς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς :

Μενεγάκη Γιάννη, Σκουνάκη Γιώργο,  Κωνσταντουδάκη  Αντρέα,

Γεωργιλά Γεώργιο , Καρτσωνάκη Κωστή,  Καρτσωνάκη Γιάννη, Πατεράκη Στέφανο,  Μπρεδάκη Στράτο,  Ξηρουχάκη Μανώλη,  Ανδρουλάκη  Ηλία, Σκαλιδάκη  Ειρήνη,  Γοναλάκη Μανώλη, Τσατσαρωνάκη  Αντώνη , Στυλιανακάκη  Γιάννη  και την Κοκκινάκη Ελένη για το τραγούδι .

Αλλά και τους μουσικούς από τα Μέγαρα : Μαργέτη Θανάση , Χατζόπουλο Μπάμπη καθώς και την Μανέτα Σεμίνα  στο τραγούδι .

Επίσης για το ρόλο του ζευγαριού ως γαμπρό και νύφη,  Μπονατάκη Αντρέα και  Μενιδιάτη Ελευθερία καθώς  και για το ρόλο των πεθερικών,  Στεφανουδάκη Μαρία και  Στυλιανακάκη Μιχάλη.

Για τον πλούσιο  μπουφέ  ευχαριστούμε την  κα. Μυλωνάκη Νέλλυ αλλά και το προσωπικό του Castro Hotel Maleme για το άψογο σέρβις, το οινοποιείο Πνευματικάκη για την προσφορά  των κρασιών , τη Μονωτική Κρήτης Παντελάκης ,το  Σ/Μ SYNKA ,  τα Τυροκομικά Σχετάκη  και το  Αρτοποιείο  Θεοδωρογλάκη για τις ευγενικές χορηγίες τους .

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους εργαζόμενους και στις υπηρεσίες  του Δήμου Κισσάμου που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης , καθώς και στα ΜΜΕ για την προβολή και διαφήμιση .

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Μυλωνάκη Γεώργιο, τον Δήμαρχο Μεγάρων κ. Σταμούλη Γρηγόρη, τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη, τον Αντιδήμαρχο Κισσάμου κ. Χαχλάκη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Κισσάμου κ. Λυμπινάκη και κα. Κουρτάκη που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε και συμμετείχε σε αυτό το μοναδικό αντάμωμα του λαϊκού μας πολιτισμού.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom