Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΣκέρτσος: Η θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις είναι καθαρή

Σκέρτσος: Η θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις είναι καθαρή

Στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

«Η θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον καγκελάριο Σολτς» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει.

«Παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με την γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες», σημειώνει σε δήλωσή του.

Μάλιστα ξεκαθάρισε λέγοντας «το ότι δεν έχουμε βρει λύση δεν σκιάζει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και προοπτικές».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σκέρτσος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο TRT και ερωτηθείς για το θέμα των αποζημιώσεων ανέφερε.

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον.

Είναι η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση , είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια» σημειώσε για να προσθέσει.

«Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και, προφανώς, χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη – με υπεύθυνο πατριωτισμό – μια πιο ισχυρή Ελλάδα».

Πηγή: in.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom