Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΣκανδάμης για απώλεια του δημοκρατικού αγωνιστή Ανδρέα Κανελλόπουλου

Σκανδάμης για απώλεια του δημοκρατικού αγωνιστή Ανδρέα Κανελλόπουλου

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ, αποχαιρετά τον δημοκρατικό αγωνιστή και νομικό Ανδρέα Κανελλόπουλο.

Όλη η δήλωση :

«Ο Ανδρέας Κανελλόπουλος υπήρξε ένας σθεναρός αγωνιστής της δημοκρατίας, ένας έγκριτος νομικός και πάνω από όλα, ένας καλός άνθρωπος.

Με μια πολιτική διαδρομή που ζυμώθηκε στις κοσμογονικές διεκδικήσεις του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, και οι οποίες τον καθόρισαν ως προσωπικότητα.

Αγωνίστηκε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας από το μαύρο παρακράτος του 1961 με τις εκλογές της βίας και νοθείας, ταυτίστηκε με τα αιτήματα της γενιάς του 1-1-4 για την διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών, ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στη Χούντα μαζί με άλλους γενναίους δικηγόρους, όταν το 1973 υπέγραψαν κοινή δήλωση για την υποστήριξη αντιστασιακών φοιτητών, κατέβηκε στον εκλογικό στίβο με την Ένωση Κέντρου και στη συνέχεια με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο παρέμεινε με συνέπεια όταν άλλοι έτρεχαν να βρουν αλλού ευκαιρίες.

Και μάλιστα, χωρίς να εξαργυρώσει για κάποια κυβερνητική θέση τους δημοκρατικούς του αγώνες. 

Άνθρωπος ευγενής, προσηνής, καλοσυνάτος και με μια διαρκή αισιοδοξία, ο Ανδρέας Κανελλόπουλος υπήρξε ένα παράδειγμα για το πως μπορεί κάποιος να περπατά με το κεφάλι ψηλά στην κοινωνία μας. 

Θα τον θυμόμαστε με βαθύ σεβασμό. Στην αγαπημένη του οικογένεια, τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom